Kräver 28 miljoner för att lämna Milan

FOTBOLL

Ronaldinho på väg hem – om Milan betalar

Ronaldinho är överens med brasilianska Gremio om en övergång.

Enligt milannews.it vägrar dock 30-åringen att genomföra affären om ha inte får motsvarande 28 miljoner kronor av Milan, skriver Milannews.it.

Milan uppges vilja göra sig av med Ronaldinho som fått nöta bänk i klubben under större delen av hösten. Det lär inte bli mer speltid i vår då nyförvärvet Antonio Cassano ansluter från Sampdoria i januari.

Ronaldinho är nu överens om det personliga avtalet med brasilianska Gremio, som stjärnan representerade innan han blev proffs i Paris Saint Germain. Men för att flytten ska gå igenom krävs att Milan bryter kontraktet med 30-åringen.

Kräver 80 procent av lönen

Stjärnans agent Roberto de Assis har de senaste dagarna suttit i förhandlingar med vicepresidenten Adriano Galliani. Enligt milannews.it kräver Ronaldinho 80 procent av lönen under de månader som återstår innan hans kontrakt går ut i sommar. Totalt rör det sig om motsvarande 28 miljoner kronor.

Milan, som brottas med en ansträngd ekonomi, ska ha sagt bestämt nej till det. Den andra lösningen är nu att Ronaldinho stannar säsongen ut för att sedan flytta till Gremio.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A