Överkörd och utskälld – Bale blev hjälte ändå

FOTBOLL

Tottenham på väg mot Champions League

Ingenting verkar kunna stoppa Gareth Bale.

Newcastls skandalspelare Alan Smith försökte med tacklingar, stämplingar och utskällningar.

Det slutade ändå med att superstjärnan blev matchhjälte när Spurs vann med 2-0.

Det var rejält grinigt mellan Tottenham och Newcastle och värst var det mellan Alan Smith och Spurs-stjärnan Gareth Bale. Hårdförde Smith inledde sin bryska behandling med att köra över stjärnan ful bakifrån, men slapp varning.

Stämplades fult

Den tuffa behandlingen av 21-åringen fortsatte och efter 58 minuter kunde inte domaren hålla nere kortet längre. Alan Smith satsade för fullt, stämplade Bale över foten och fortsatte med att köra över stjärnan som blev liggande. Då ställde sig Newcastle-spelaren ovanför walesaren och skällde ut Bale efter noter.

Resultatet blev en varning för Smith och att Bale återigen blev matchhjälte. Aaron Lennon hade gjort 1-0 när Bale, efter 81 minuter, avgjorde matchen.

Klassmål av Bale

Luka Modric drev upp en kontring och spelade ut bollen till 21-åringen på vänsterkanten. Höstens utropstecken i Premier League gjorde bort sin back, skaffade sig en liten yta och placerade in bollen, från dålig vinkel, via den bortre stolpen.

Ett klassmål av Bale och en revansch mot Smith som inte kan anklagas för att han inte försökte få stopp på maskinen Gareth Bale. Men ingenting verkar bita på den store walesaren.

Tottenham går nu förbi Chelsea i tabellen och upp på den viktiga fjärdeplatsen som innebär spel i Champions League.

ARTIKELN HANDLAR OM