"Bara Messi är bättre än mig"

FOTBOLL

Balotelli – enligt sig själv – självklar vinnare av pris

Mario Balotelli har fått pris som Europas bästa spelare under 21 år.

Inga konstigheter, enligt honom själv. Han hävdar att han är bättre än alla de tidigare vinnarna – såsom Wayne Rooney och Cesc Fabregas – förutom Lionel Messi:

– Jag är jätteglad över priset, men vem annars skulle ha vunnit?

Foto: Mario Balotelli förnekar sig inte. Gesten mot Juventus fans fångades förstås på bild.

Att Mario Balotelli brände en hel del lägen i gårdagens Premier League-möte mellan Manchester City och Everton verkar inte sänkt det skyhöga självförtroendet.

När den italienska tidningen Tuttosport i dag gav honom priset som Europas bästa spelare under 21 år, tyckte han inte det var något konstigt med det.

"Alla andra ligger bakom mig"

Tidigare vinnare som Wayne Rooney, Cesc Fabregas och Rafael Van där Vaart får ursäkta, för Balotelli är det bara en av de tidigare pristagarna som är bättre än honom.

– Det finns bara en som är lite starkare än mig: Messi. Alla de andra ligger bakom mig. Jag är jätteglad över att ha vunnit, men vem annars skulle ha vunnit förutom mig?

Wilshere tvåa

– För två år sedan slutade jag sexa och sen var jag fyra 2009. Nu är det min tur, säger Balotelli till brittiska Telegraph.

Arsenals mittfältare Jack Wilshere slutade tvåa och Altletico Madrid-målvakten David de Gea trea.

– Vad är hans namn? Wil…? Nej, jag vet inte vem det är, men nästa gång vi möter Arsenal ska jag försöka vara försiktig. Kanske ska jag vissa honom trofén för detta pris och påminna honom att det var jag som vann.

ARTIKELN HANDLAR OM