Nya ansikten i Janne Anderssons landslagstrupp

Kristoffer Olsson, Kristoffer Peterson, Sebastian Andersson och Mikael Ishak får chansen

Landslagets förbundskapten Janne Andersson har släppt truppen till mötena mot Ryssland och Slovakien.

Där presenterade han flera skrällar – bland annat Kristoffer Olsson och Kristoffer Peterson.

– Peterson har gjort en fantastisk höst i Holland, säger Janne Andersson.

Efter de dubbla nederlagen, mot Österrike i en landskamp och Nations League-premiären mot Turkiet, presenterar Janne Andersson nu en ny landslagstrupp.

För motståndet står Ryssland i Nations League, samt Slovakien i en träningslandskamp.

Från den senaste truppen, som innehöll 25 spelare, saknas fyra namn. Filip Helander och Robin Quaison med skadeproblem, samt Ken Sema och Sam Larsson som petas.

– Det är en konkurrenssituation. Någonstans drar man ett streck. Jag har pratat både med Sam och Ken och de är givetvis besvikna och det ska de vara. Jag gör en helhetsbedömning och den här gången är de utanför. De är väldigt nära, säger Janne Andersson.

”Har gjort en fantastisk höst”

Däremot får Kristoffer Peterson, Kristoffer Olsson, Sebastian Andersson och Mikael Ishak chansen.

– Jag vill få se dem mot våra spelare, även om det kanske inte blir så mycket speltid. Nästa gång de kommer med blir startsträckan mycket kortare. Men jag vill att alla ska visa framfötterna och att alla ska göra det bra på träning så jag får ett elände att ta ut truppen, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Många av dem har varit nära i flera trupputtagningar och en del av dem har varit med i a-landslaget tidigare, men Kristoffer Peterson har bara funnits i ungdomslandslagen.

– Han har gjort en fantastisk höst i Holland. Det talar för sig själv att det är en väldigt intressant spelare.

”Räknar med att han ska friskna till”

Truppen samlas på måndag och redan på torsdag den 11 oktober är det match mot Ryssland. Där lär det inte bli någon speltid för de nya spelarna, men mot Slovakien på hemmaplan den 16 oktober kommer Janne Andersson att testa betydligt fler.

– In i Rysslandsmatchen är det jättetufft. Det är ingen skräll om ingen av dem spelare. De är en del i de hela att de är med och hör och ser och får visa upp sig på träning. Även om de inte blir så mycket konkret speltid är det jätteviktigt för oss att få träffa dem och jobba med dem på planen för i deras klubblag spelar de ofta helt annorlunda, säger Andersson.

Emil Forsberg, som lämnade förra landslagssamlingen är också uttagen.

– Statusen med honom är att man räknar med att han ska friskna till under veckan. Jag har själv inte pratat med honom, men vi bedömer att han ska vara så pass bra att han är pigg till måndag, säger Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.