U21-stjärnan: – Därför nobbade jag Tottenham

FALKENBERG. Flera storklubbar i Premier League ville värva Joel Asoro, 19.

Men den hypersnabbe svensken nobbade bland annat Tottenham.

– Det var viktigt att välja en klubb där jag hade bättre chans till speltid, säger Swanseaspelaren.

Den svenske U21-förbundskaptenen Roland Nilsson valde att starta med Gustaf Nilsson, Vejle, och Joel Asoro, Swansea, i anfallet i EM-kvalmötet med Ungern under fredagskvällen.

Duon gick före Jordan Larsson som hamnat utanför startelvan i IFK Norrköping och Alexander Isak som får spela med Borussia Dortmunds U23-lag i tyska fjärdedivisionen.

Ett år kvar

Med ett år kvar på kontraktet lämnade Joel Asoro Sunderland som i våras åkte ner i League One och skrev i mitten av juli på för Championshiplaget Swansea.

– Jag har startat i tre av fem matcher och jag har fått en assistpoäng med mig. Flytten känns väldigt positiv. Jag är glad över att ha en svensk tränare (Graham Potter), det gör vissa saker enklare, säger Asoro till Sportbladet.

När det stod klart att Asoro skulle lämna Sunderland när laget åkte ur Championship så hade 19-åringen, som debuterade i Premier League för två år sedan, många alternativ.

 – Jag hade ganska många klubbar att välja mellan men jag tyckte att det var viktigt att välja ett lag där jag hade bättre chans till speltid. Jag är ung och jag behöver spela så mycket som möjligt. Jag säger inte att det bara var så enkelt och därför jag gick till Swansea – jag måste jobba hårt och prestera där för att få spela också.

Nobbade Spurs

En av storklubbarna från Premier League som ville värva Asoro var Tottenham.

Var det inte svårt att tacka nej till Tottenham?

– Vi hade suttit och pratat med Tottenham och de sa att de inte kunde lova något när det gällde speltid: ”Han får kriga om sin plats som alla andra unga” och då kände jag att jag inte kunde göra det valet.

– Det kanske skulle ta ett år att ta en plats och jag ville inte ta den resan nu, det är surt, säger Asoro.

Var signalerna bättre från Swansea på det sättet?

– Med en svensk tränare så kände jag att vägen till spel nog skulle bli enklare. Potter visste vem jag var och jag visste vem han var sedan flera år tillbaka och att han var en bra tränare.

Du skulle väl även tjänat betydligt bättre i Tottenham?

– Det skadar inte med högre lön men jag tänkte mer på att jag ville spela. Ska jag konkurrera på allvar om att få spela i U21-landslaget så behöver jag spela i klubblaget också, säger Joel Asoro.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.