Allsvenskan i fotboll

IFK Norrköping knappar in i guldstriden

avJohannes Hägglund, Malin Wahlberg, Per Bohman

NORRKÖPING/STOCKHOLM.

IFK Norrköping besegrade Malmö FF med 3–1.

Nu stressar Peking AIK i guldstriden.

– Vi sätter press på AIK, säger matchhjälten Kalle Holmberg.

IFK Norrköping och Malmö FF behövde båda tre poäng för att hänga på i guldjakten. Inför matchen ledde AIK sex poäng före ”Peking” och sju före MFF.

Det märktes att det var mycket som stod på spel för båda lagen och det var Norrköping som började bäst.

I den 18:e minuten tog David Moberg Karlsson fint emot bollen, vände upp mot mål och avslutade. Johan Dahlin släppte retur och på den dök Kalle Holmberg upp och satte 1-0.

”Det var givet”

Tio minuter senare kom kvitteringen. 

Domaren pekade på straffpunkten efter att Andreas Johansson dragit ner Anders Christiansen och Marcus Antonsson kunde säkert sätta 1-1. 

Bara minuten senare kom straffen åt andra hållet efter att Rasmus Bengtsson fällt Ian Smith. Kalle Holmberg tog hand om straffen och gjorde sitt andra mål i matchen

– Skönt att få lite mål, såklart. Det har man längtat efter. När man gör ett är det lika bra att fortsätta.

Pettersson storspelade

I den andra halvleken ökade Malmö FF takten och skapade flera farliga kvitteringschanser. Cristiansen hade ett jätteskott i den 68:e minuten men skottet gick i stolpen.

Fouad Bachirou fick också på ett bra avslut en stund senare, men Isak Pettersson gjorde en bra räddning. Målvakten gjorde en stormatch och stod för flera viktiga räddningar.

Mitt i Malmöpressen kunde Norrköping kontra och i stället för en kvittering kunde Filip Dagerstål sätta 3–1 och skjuta tre viktiga, viktiga poäng till hemmalaget.

Norrköping knappar nu in på AIK och är bara tre poäng bakom serieledarna som dock har en match mindre spelad.

– Vi fick slita ont. Det här var den tuffaste matchen som vi hade kvar. Malmö var väldigt bra och det bästa laget som vi har mött här hemma, säger Simon Thern till Sportbladet.

Norrköping känner att laget har goda chanser i en guldjakt.

– Nu sätter vi lite press på AIK. Nu möter de förvisso Göteborg, och Göteborg är inte speciellt bra just nu, säger Kalle Holmberg till Sportbladet och får medhåll från Simon Thern:

– Det blir härligt med guldstrid. Schemamässigt ligger vi bra till, även om man aldrig ska tala illa om de mindre lagen. För vi har gett Trelleborg fyra av deras tretton poäng i år. Men vi har ett bra program, slipper möta de tre bästa lagen och de andra topplagen ska alla möta varandra.

Laddar Matchöversikt