Sent Kane-mål räddade Tottenham

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Tredje gången gillt för Harry Kane.

Efter att ha missat två klara målchanser kunde stjärnforwarden nicka in matchens enda mål mot Crystal Palace i den 89:e minuten.

– Jag trodde att det inte skulle vara vår dag i dag. Det var så skönt att se bollen gå in i slutet, säger segerskytten efter matchen.

Liverpool vann sin match mot West Ham. Manchester United och Chelsea gjorde upp i eftermiddags. Arsenal och Manchester City spelade ligacupsfinal.

Då hade Tottenham chans att haka på de andra topplagen i tabellen.

Crystal Palace – som haft det tungt den här säsongen, och ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket – gjorde det svårt för Spurs hemma på Selhurst Park.

Den hetaste möjligheten i första halvleken hade skyttekungen Harry Kane, som bjöds på en farlig målchans av Palace-backen Patrick van Aanholt efter nio minuter. Men skottet räddades undan av Wayne Hennessey.

Bättre Spurs-period på slutet

Dödläget fortsatte i andra halvlek. Kane hade ytterligare en fin möjlighet att stjäla tre poäng från London-rivalerna, men hans avslut från nära håll prickade inte ens mål.

Tottenhams högerback Serge Aurier hade ett riktigt vasst läge i matchens slutskede. Ivorianen hade bara att sätta dit bredsidan på ett fint inspel från Ben Davies, men misslyckades helt med avslutet. Många Spurs-supportrar morrade nog rejält efter den sumpade chansen – då det såg ut att bli matchens sista gyllene läge.

Men i den 89:e matchminuten kom räddaren i nöden (som så många gånger förut) – Harry Kane. Engelsmannen mötte Christian Eriksens hörna med pannan och styrde bollen i mål.

– Vi måste ta vara på vårt momentum nu och utmana de andra klubbarna i toppen. Vi har haft en bra period på slutet, säger Harry Kane efter matchen.

”Står där som matchvinnare igen”

Erik Niva, som satt i Viasat-studion under eftermiddagen, var inte förvånad att det var just Harry Kane som blev matchhjälte för Tottenham.

– Kane gör det igen. Han visar upp ytterligare en dimension av hans storlek som vi inte pratar så mycket om – förmågan att reagera på missar. I dag missar han möjligheter som vi annars inte ser honom slå bort, säger han.

– Men han försvinner inte, han blir inte anonym. Han är där i 89:e minuten, och står där som matchvinnare igen, säger Niva.

I och med segern hakar Tottenham på Manchester-klubbarna och Liverpool i toppen av tabellen. Spurs har sex poäng upp till andraplacerade Manchester United.

Foto: PAUL CHILDS / TT

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM