Den sjuka målfesten

FOTBOLL

HIF körde över Kalmar – nu vill de vinna allt: ”Oftare på den nivån”

Foto: på gott humör Matchen mot Kalmar FF blev en skrattfest för svenska mästarna Helsingborg. Jere Uronens 4–1 mål var det snyggaste där han tunnlade, fintade och satte bollen i krysset.

”Jag är inte nöjd.”

HIF-tränaren Åge Hareides ord efter 7–2-käftsmällen på Kalmar säger allt om vad mästarna siktar på i höst:

Allt!

Foto: Rachid Bouaouzan satte 5–2-målet.

HIF vill försvara sitt SM-guld. Man vill in i riktiga Champions League och man vill säkert vinna cupen igen också.

Så varför är Åge Hareide missnöjd med 7–2?

– Vi pendlar för mycket. Strålande i en del offensivt men så är vi dåliga på en del defensivt arbete. Vi måste öva på att bli bättre, säger Hareide.

”När vi gör rätt val...”

Kalmartränaren Nanne Bergstrand kan inte annat göra än att le snett. Han har ju betydligt mer att fundera över efter 2–7.

– När vi gör rätt val skapar vi svårigheter för Kalmar. En del var snygga mål efter bra spel, men vi ska vara oftare på den nivån om vi ska ha chans att vara med i toppen av allsvenskan och kvalificera oss till Champions League. Så enkelt är det.

Enkelt och enkelt.

HIF som lag imponerade mycket mot Kalmar. Anfallsparet Alfred Finnbogason och Thomas Sörum som haft så lång inskolningsperiod fungerar nu suveränt ihop. Att Finnbogason köps loss från Lokeren kan betyda väldigt mycket i höstens avgörande matcher.

”Ett svart ögonblick”

Alla i HIF gjorde en bra insats men Hareide har rätt när han pekar på att HIF inte dödade matchen redan efter att man tagit ledningen med 2–0.

– Vi hade ett svart ögonblick i första halvlek och släppte in två mål. Det kan man inte var nöjd med, säger vänsterbacken Jere Uronen.

Som gjorde matchens snyggaste mål när han dribblade in i straffområdet och avslutade med en kanon i krysset.

– Jag brukar göra ett mål per säsong ungefär. Det här var mitt första med högerfoten på fem år. Bollen kan hamna var som helst när jag använder högern, säger Uronen.

Nu väntar två avgörande matcher för HIF. Elfsborg borta och Celtic på hemmaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM