AIK Fotboll

Bojan sågar AIK

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

”AIK är usla på att hålla kontakten med personer som brinner för klubben”

Bojan Djordjic.
Bojan Djordjic.

Bojan Djordjic, 30, ville hem till AIK – men klubben tackade nej.

Nu går mittfältaren till attack mot klubben han vann SM–guld med 2009.

– För mig är de som tog beslutet inga AIK:are. De riktiga AIK:arna sitter inte i styrelserummen, säger Djordjic till fotbolldirekt.se.

I början av januari lämnade Bojan Djordjic Blackpool och stod utan klubb. Då ville mittfältaren hem till AIK, men klubben ville inte ha 30–åringen.

– Jag var rejält förbannad och funderade ett tag på att gå till en allsvensk konkurrent och ta revansch. Men för mig handlar det inte om att jag ska ta revansch, säger Djordjic till fotbolldirekt.se.

Han gör ingen hemlighet av att han är besviken över att inte få återvända till AIK.

– Vi hade kontakt i början på året men de ville ha nytt blod och ett annat tankesätt så då fick jag ett nej. De tycker att ”Bojan är en gnällspik”, det var snacket som gick i styrelsen. Att jag inte skulle kunna hantera ditten och datten.

”Det är tråkigt”

Mittfältaren hamnade i stället i belgiska andradivisionen efter att ha skrivit kontrakt med Royal Antwerp. Deras samarbete bröts i april och nu ska han spela i Brommapojkarna framöver.

– Jag kan tycka att det är tråkigt att AIK inte tar vara på de spelare som brinner för klubben, i mina ögon är det jätteviktigt att man håller kontakt med spelare som representerat AIK och som är riktiga AIK:are, säger Djordjic till fotbolldirekt.se.

”Se på IFK Göteborg”

30–åringen menar att att AIK är värdelösa på att hålla kontakt med före detta spelare.

– AIK är usla på att hålla kontakten med personer som brinner för klubben och att ta hand om tidigare spelare som gjort något för klubben. Lämna en biljett till någon gammal lirare, skicka ett sms och kolla läget. Det är inte så svårt, men det värmer oerhört, säger Djordjic.

– Se på IFK Göteborg till exempel, de lyckas hålla kontakt med alla sina tidigare nyckelspelare och de poängterar hela tiden hur välkomna tillbaka tidigare hjältar är.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll