”Hur många titlar ska jag behöva ta?”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Mourinho mötte pressen med moteld inför el Clásico

I kväll möts Guardiolas Barcelona och Mourinhos Real Madrid i den spanska cupen.
Foto: Foto: AP
I kväll möts Guardiolas Barcelona och Mourinhos Real Madrid i den spanska cupen.

BARCELONA. Han kom till Real Madrid för att bryta Barcelonas överlägsenhet, men på åtta försök har José Mourinho bara slagit Pep Guardiola en gång.

Men portugisen möter pressen med moteld inför kvällens Clásico i spanska cupen.

– Hur många titlar ska jag behöva ta för att inte vara ifrågasatt som tränare, säger José Mourinho.

I kväll riktar hela Spanien sina blickar mot Bernabéustadion – igen. När Real Madrid tar emot Barcelona i första mötet i spanska cupens kvartsfinal är det för att spela det nionde mötet lagen emellan på ett och ett halvt år.

José Mourinho värvades sommaren 2010 med den uttalade ambitionen att bryta Barcelonas förlustfria svit. Den enda gången Real Madrid lyckats med det är förra årets final i Copa del Rey.

María kan missa mötet

Men på frågan från en reporter på gårdagens presskonferens om Mourinho anser att mycket står på spel inför kvällens match biter Real Madrids tränare i från.

– Hur många titlar ska jag behöva ta för att inte vara ifrågasatt som tränare? Hur många? Tala du om för mig hur många, säger Mourinho och fortsätter:

– För mig står inget annat än mitt eget välmående på spel.

Dagen före match rapporterar spanska tidningar att Ángel di María sträckt sig så illa på träning att han troligtvis missar dagens match, något Mourinho inte ville bekräfta i går.

Alla tillgängliga

I Barcelona har Pep Guardiola hela styrkan minus långtidsskadade David Villa tillgänglig inför kvällens drabbning i den spanska huvudstaden. Precis som i tidigare cupmatcher kommer andremålvakten José Manuel Pinto stå i Barcelonas mål och lagets tränare vill inte höra talas om att man är favoriter i kraft av de senaste resultaten lagen emellan.

– Man måste vinna saker, det är det fina med sport. Det går inte att känna sig som favorit och allra minst när man möter ett lag som Real Madrid, säger Pep Guardiola.

I Real Madrid är Sami Khedira skadad och Álvaro Arbeloa avstängd.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN