Carroll: Bollen var över linjen

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Liverpool rasande på domaren

1 av 8 | Foto: VIASAT FOTBOLL

Här anser Liverpool att de kvitterat FA-cupfinalen mot Chelsea.

Men domaren Phil Dowd ansåg att bollen aldrig var inne.

Istället vann Chelsea med 2-1.

– Om domarna har rätt hoppas jag att de får det beröm de förtjänar, säger Liverpools manager Kenny Dalglish.

82 minuter var spelat av FA-cupfinalen och Liverpools Andy Carroll hade tagit laget tillbaka in i matchen mot Chelsea med sin reducering, efter att ha klätt av John Terry fullständigt. När åtta minuter återstod tyckte 23-åringen att han även hade kvitterat.

Carroll: Den var inne

Anfallaren nådde högst på ett inlägg och stångade bollen mot första krysset. Målvakten Petr Cech var sen men kom åt bollen och styrde ut den via ribban. Då ansåg dock Liverpool att bollen redan var inne.

– Jag tycker den var över linjen. Ni vet bättre än mig men jag tror den var det. Den träffade insidan på ribban, säger Liverpools Andy Carroll.

Carroll och Luis Suarez protesterade kraftigt hos den assisterande domaren samtidigt som managern Kenny Dalglish måttade med händerna hur mycket han ansåg att marginalen varit. Men domaren Phil Dowd dömde inte mål.

Cech: Den var aldrig inne

– Om bollen var över linjen hade jag inte fått ut den. Jag är säker på att den inte var över. Jag har inte sett det igen men jag är övertygad. Den var aldrig inne och det kände jag direkt, säger Chelseas målvakt Petr Cech.

Istället kunde Chelsea hålla undan och vinna titeln. Stora hjältar Ramires och inte minst veteranen Didier Drogba som med ett vackert avslut gjorde 2-0-målet.

– Vi var fantastiska sista halvtimmen, men en match varar i 90 minuter. Chelsea var bättre i en timme, säger Kenny Dalglish.

ARTIKELN HANDLAR OM