”Han slickar arsle & säljer bara rök”

FOTBOLL

Cassano till stenhård attack mot Milan

Foto: Antonio Cassano sparar inte på krutet när han kritiserar Milans tränare Massimiliano Allegri och vicepresident Adriano Galliani.

Antonio Cassano har lämnat Milan för ärkerivalen Inter.

Nu går 30-åringen till stenhård attack mot sin gamla klubb.

– Det bara bara tomma ord (från Milans vicepresident Adriano Galliani) eftersom han är van vid att bara vara vän med folk som slickar hans arsle, säger Cassano enligt Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva såldes i somras av ett Milan i stora ekonomiska problem. I dagarna blev Antonio Cassano näste man att flytta sedan han själv krävt att få lämna.

Vid presentationen i sin nya klubb Inter riktade 30-åringen stenhård kritik mot Milan och inte minst vicepresident Adriano Galliani.

”Han gjorde allt fel”

– Den personen gjorde allt fel. Jag vill inte ens nämna honom. Han tror att han är smart, säger Cassano enligt Gazzetta dello Sport.

– Det är bara tomma ord eftersom han är van vid att bara vara vän med folk som slickar hans arsle.

30-åringen riktar framförallt kritik mot hur Galliani behandlade honom under rehabiliteringen från den stroke italienaren drabbades av förra hösten.

– När jag var sjuk stod mina lagkamrater mig väldigt nära men den här personen lovade bara massa saker. Det var bara rök och ingen eld, säger Cassano enligt Football Italia.

Vad var det för löften?

– Fråga den personen, som är väldigt duktig på att vrida och vända på saker. Han tål bara dem som smörar för honom, men det är inte min stil.

Cassano kom till Milan i december 2010 som en del i den stora satsning ägaren Silvio Berlusconi och vicepresident Adriano Galliani sjösatt i samband med värvningen av Zlatan Ibrahimovic från Milan. En satsning som nu avtagit rejält.

– Jag vill tacka alla i Milan, utom den killen (Galliani) som bara lovade saker. Bara rök, han sålde bara rök.

”Försökte lura mig”

Cassano riktar också hård kritik mot managern Massimiliano Allegri.

– För Allegri var jag värdelös. Jag förväntade mig inte att vara speciell men i hans ögon var jag femte-, sjätte-, eller sjundevalet.

– Jag tackar fansen, jag tackar Silvio och Barbara Berlusconi. Jag tackar läkarna. Jag tackar (Mauro) Tassotti (assisterande manager), han var den enda av coacherna som talade med mig.

Nu hoppas anfallaren på en nytändning i Inter.

– När jag kom till Milan sade jag att om jag misslyckas där skulle jag behöva en sinnesundersökning. Men den här gången är inte jag den som gjort något fel. Jag var tvungen att lämna. Det var någon ovanför coachen som gjorde något fel och jag tål inte när folk försöker lura mig.

– Jag vill tacka Inters sportsliga ledning för att de gjort så många nyförvärv. Ingen ger dem beröm men Inters sportchefer slickar inte arslen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A