”Vore ett av de största fotbollsmiraklerna”

1 av 3 | Foto: Robert Henriksson/TT NYHETSBYRÅN
Östersund tränar på Emirates Stadium
FOTBOLL

LONDON. En målvakt med en vagelliknande åkomma och i övrigt en trupp med ett stukat självförtroende.

Östersund har landat i London och ska nu först och främst försöka rädda upp insatsen hemma på Jämtkraft Arena.

– De flesta i världen tror redan att vi är rykta... Det vore ett av de största fotbollsmiraklerna om vi lyckas vända, säger tränaren Graham Potter.

Det blev inte alls som det var tänkt i det första sextondelsfinalmötet mot Arsenal. Den engelska storklubben fick med sig ett 3–0-resultat hem, vilket innebär att chansen till vidare avancemang nu är mycket liten för Östersund.

Hur liten? När Graham Potter under presskonferensen får frågan om det möjligen kan bli ett scenario liknande Wigans sensationella skräll tidigare i veckan tvekar han.

Ett fotbollsmirakel

League One-klubben slog nämligen ut Premier League-ledaren Manchester City ur FA-cupen. Men det finns en stor skillnad mellan de båda mötena.

– Den matchen startade 0–0, säger Graham Potter innan han tillägger:

– De flesta i världen tror redan att vi är rykta... Det vore också ett av de största fotbollsmiraklerna om vi lyckas vända det här.

Nu handlar det främst om att njuta av situationen. Tränaren påpekar att Östersund kan hålla huvudena högt oavsett utgång under torsdagskvällen.

– Nu ska vi se till att gå ut och göra vårt bästa, åstadkomma någonting som vi kan vara stolta över, säger Potter.

Osäkert kring Keita

Skadeläget i truppen är hyfsat ljust. Mittbacken Sotirios Papagiannopoulos har haft en del problem med ljumsken, men tränade med resten av laget under onsdagen.

Målvakten Aly Keita, som hade det tungt i det första mötet, har åkt på en vagelliknande åkomma som enligt uppgifter inte ska se så trevlig ut.

– Hans öga är svullet så han tränar inte ikväll. Vi får se hur det ser ut imorgon, säger Graham Potter.

Ghoddos: ”Måste ha respekt för Arsenal”

Saman Ghoddos, som tidigare under dagen lovordades av Arsenal-tränaren Arséne Wenger, är fokuserad på matchen.

– Jag är väldig glad så klart att en tränare av den digniteten tycker att man gör det bra, men jag vet också att jag kan göra det ännu bättre, säger Ghoddos.

– Graham hjälper oss med självkänslan. Första 25 var vi nervösa, men därefter visade vi att vi kan spela. Det måste vi göra nu också.

Kommer ni ha lika mycket respekt för dem imorgon?

– Vi måste ha respekt för Arsenal eftersom det är en helt annan nivå än andra lag som vi har mött. Men vi kanske inte ska ha för mycket eller för lite av det heller. Vi måste tro på det här och gå ut och njuta.

Så mycket har Östersund spelat in i Europa League 00:27
ARTIKELN HANDLAR OM