Citys revansch efter plumpen

FOTBOLL

Manchester City studsade tillbaka från krysset mot Crystal Palace med en lätt hemmaseger mot Watford.

Men efteråt rasade Pep Guardiola mot spelschemat.

– Vi kommer ta död på spelarna, säger han enligt BBC.

För första gången på hela säsongen fanns det en del frågetecken kring Manchester City inför kvällens hemmamöte med Watford.

Senast mot Crystal Palace gick man bet på alla tiders segerrekord på 19 raka ligamatcher och dessutom utgick Gabriel Jesus med en allvarlig knäskada och även Kevin de Bruyne fick bäras av planen.

Kevin de Bruyne var dock oväntat nog tillbaka från start redan mot Watford och Pep Guardiola mönstrade starkast möjliga elva för att studsa tillbaka.

Självmål stängde matchen

Och han behövde inte vänta på reaktionen. Det tog 39 sekunder för Raheem Sterling att sätta 1–0 och när sedan Christian Kabasele satte 2–0 i egen bur för Watford efter 13 minuter var matchen mer eller mindre avgjord.

Sergio Agüero satte 3–0 efter dryga timmen innan Andre Gray tröstmålade till 3–1.

– Vi spelade riktigt bra. Efter att ha tappat två poäng pratade vi om hur vi skulle reagera för stora lag kan tappa poäng, men inte för många, säger Guardiola som annars var mest irriterad på spelschemat som han anser sliter för hårt på spelarna.

– Jag vet att showen måste rulla på här i England, men det här är inte normalt. Vi kommer ta död på spelarna. Förbunden tänker inte på spelarna, men de borde verkligen göra det. De spelar elva månader i rad.

I dag var det Kyle Walkers tur att lämna planen med en skadekänning samtidigt berättade Guardiola att Gabriel Jesus väntas vara borta minst 4–6 veckor.

Segern gör att City är uppe på 62 poäng och leder ligan med 15 poäng före Manchester United.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM