”Van Gaals ord som fick mig att lämna”

FOTBOLL

Gjort fler mål än Uniteds anfallsstjärnor tillsammans

Foto: AP

Javier Hernandez fick inför säsongen veta att han hade ”en procents chans att spela” under Manchester United-managern Louis van Gaal.

Ett halvår senare har 27-åringen ensam gjort fler mål än Uniteds nya supertrio tillsammans.

Efter att Memphis Depay och Anthony Martial värvats in till Manchester United ansåg tränaren Louis van Gaal att anfallsledet var fullt. En av de som offrades var Javier Hernandez.

– Jag talade med van Gaal och han sa att jag bara hade en procents chans att få spela på min position. Då valde jag att gå till Bayer Leverkusen, säger ”Chicharito” till Movistar enligt Sky Sports.

”Känner stort förtroende”

Mexikanen hade dessförinnan haft en stökig period i United med mycket bänknötande och en utlåning till Real Madrid under de sista åren. Men väl på plats i Tyskland möttes Hernandez av något helt annat.

– Jag kände ett stort förtroende från dag ett. Jag känner mig viktig, inte bara på grund av mina mål utan för att jag känner att jag kommer få starta varje match.

Det har också gett resultat. När det närmar sig jul har Hernandez noterats för tio ligamål och ytterligare fem i Champions League för Bayer Leverkusen. I United har Wayne Rooney, Anthony Martial och Memphis Depay svarat för sju ligamål – tillsammans.

”Alla fick plats under Ferguson”

Nu höjs också kritiska röster för att van Gaal ”slarvade bort” Javier Hernandez.

– Jag hade ändå en fantastisk tid där. Jag hade en otrolig start full av möjligheter även fast de ebbade ut över tid. Men jag är verkligen tacksam mot Sir Alex Ferguson (van Gaals företrädare). Han är den bäste tränaren någonsin, särskilt på grund av sättet han jobbar med truppen på. Alla spelare hade en plats under Ferguson. Även en truppspelare kunde få spela 15 matcher per säsong.