”Är inget snack om vem som är bättre”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan på bänken – då nollades PSG

1 av 2

Edinson Cavani spelade som ensam anfallare när en sliten Zlatan Ibrahimovic inledde på bänken.

Då stod uruguayanen för en blek insats.

– Det är inget snack om vem som är bäst för PSG, och bäst rent individuellt, säger Pontus Farnerud i C More.

I helgen tangerade Zlatan Ibrahimovic Mustapha Dahlebs rekord vad gäller flest antal ligamål för Paris Saint-Germain då han tryckte in sin 85:e ligafullträff i 4-1-segern mot Troyes.

”Ibra” jagar nu ensam ledning.

Men i tisdagens match mot Angers inledde han på bänken.

PSG har ett intensivt spelschema med match redan på fredag igen och Ibrahimovic – som även spelat landskamper med Sverige på senare tid – behövde lite vila, tyckte tränaren Laurent Blanc.

”Är inget snack”

Han spelade Edinson Cavani som ensam anfallare.

Men uruguayanen stod för en blek insats och lyckades inte skapa särskilt mycket förutom en nick tidigt i den första halvleken.

– För mig är det inget snack om att Zlatan som toppforward är ett bättre alternativ för PSG. Och även individuellt är han bättre än Cavani i den rollen, säger experten Pontus Farnerud i C More.

”Kom inte loss”

I den 72:a minuten fick Zlatan Ibrahimovic hoppa in på bekostnad av brassen Lucas. Men PSG lyckades inte få hål på överraskningslaget Angers och matchen slutade 0-0.

– Det var en svår match. De försvarar bra. Vi försökte, men vi kom inte loss, säger Ibrahimovic i sin app, där han även bekräftar att det var bestämt sedan tidigare att han skulle vila.

PSG leder fortfarande ligan i överlägsen stil.

Publicerad: