Kan tvingas lämna Dif – för Göteborg

Publicerad 2015-06-08

MALMÖ. Nyasha Mushekwi vill stanna i Djurgården.

Men den allsvenska skyttekungen kan tvingas spela i IFK Göteborg till hösten.

– Min klubb fokuserar nog bara på pengarna. Men jag tycker inte det är rätt att spela för en annan klubb i Sverige, säger ”Super-Mush”.

Följ ämnen

Mushekwi: 'Jag vet inte varför det är en skräll'

Filip Helander missbedömde ett inspel från Jesper Arvidsson och lämnade skyttekungen Nyasha Mushekwi helt fri med Robin Olsen. Dif-anfallaren tryckte enkelt in 1-0 mot Malmö FF – hans tionde mål den här säsongen.

Det kan ha varit hans sista match och mål för Dif. Det finns intresse från konkurrenten IFK Göteborg och utländska klubbar.

– Det är något som jag måste prata med min klubb (Mamelodi Sundows) om. Just nu kan jag inte säga så mycket om framtiden, säger han.

Under matchen sjöng fansen om ”Super-Mush”. Efter slutsignalen blev han även rejält hyllad av fansen och tackade med en dans.

– Fansen är fantastiska. Om jag skulle få bestämma så skulle jag vilja spela för Djurgården hela mitt liv. I den här situationen som jag är måste jag verkligen ta hänsyn till dem och även Djurgården, som har gett mig den här chansen, säger han.

”Skulle kunna bli så”

När man lyssnar på Mushekwi märker man att det är Mamelodi Sundowns som bestämmer. Det gör att anfallaren – mot egen vilja – kan hamna hos Blåvitt.

– Det skulle kunna bli så, det beror ju på vad min klubb vill. Det är ingen lätt situation för mig. De fokuserar nog på pengarna, medan jag tänker på helhetsbilden, säger Mushekwi.

– Om Djurgården och Sundowns inte kommer överens flyttar jag hellre utomlands.

Molins gjorde comeback

Du vill inte spela för en annan klubb i Sverige?

– Nej, det känns inte rätt för mig. Jag tycker inte det är schysst.

Regerande mästarna kvitterade i andra halvlek. Magnus Wolf Eikrem såg till att MFF fick en poäng i sista matchen innan uppehållet. Malmö är nu fyra i tabellen, sju poäng efter IFK Göteborg.

– Det är inte omöjligt att ta in poängen. De har spelat fantastiskt, men deras svacka kommer. Jag hoppas att vi kommer tillbaka som en maskin efter uppehållet. Det har varit för lite snack om det tredje guldet, säger Guillermo Molins, som gjorde comeback efter skadehelvetet.

Mushekwi: 'Jag vet inte varför det är en skräll'