”Trodde inte ett vad skulle gå så långt...”

FOTBOLL

Toivonens hälsning efter tatueringen

1 av 2

CHISINAU. I höstat fick han hela Sverige att jubla med sitt 1-1-mål mot Ryssland.

Nästan.

Nu hälsar Ola Toivonen att Oskar Sohlberg har hans tillåtelse att ta bort ”Lord Ola”-tatueringen han tvingades till efter fullträffen.

– Jag tror att han ångrar sig, säger Toivonen.

Ola Toivonen ser ut att bli en av Erik Hamréns jokrar i fredagens EM-kval borta mot Moldavien. Med Zlatan Ibrahimovic och Isaac Kiese Thelin av allt att döma från start blir 28-åringen snarare att viktigt alternativ från bänken om det defensivt starka hemmalaget skulle hålla tätt.

”Kan ta bort grejer”

Hemma mot Ryssland i september var det också Toivonen som räddade 1-1 med sitt åttonde landslagsmål. Till stor glädje för hela Sverige utom 22-årige Oskar Sohlberg som efter ett vad tvingades tatuera in ”Lord Ola” på höger lår.

– Förtvivlan är ett starkt ord men just då kände jag bara att det här är inte på riktigt. Jag minns att jag bara skrek "NEJ!" fast vi kvitterade till 1-1, sa Sohlberg till Sportbladet dagen efter besöket hos tatueraren.

Nu kommer ändå lite tröst från Toivonen själv som hälsar att det är okej om Oskar vill ta bort tatueringen.

– Jag tror att han ångrar sig men det är tur att man kan ta bort grejer nuförtiden. Efter några år tror jag nog han kommer på att det där nog inte var något roligt vad alltså, säger Toivonen.

”Hade hållit det lindrigare”

Hur reagerade du när du hörde om det?

– Det var ju speciellt... Konstigt. Det är alltid roligt med vad som sånt men jag trodde inte att ett vad skulle gå så långt.

Det spårade ur?

– Ja, haha. Jag hade hållit det lite lindrigare.

Mot Moldavien hoppas Ola Toivonen nu på fler mål – oavsett om någon lovat att tatuera sig eller inte.

– Det är alltid rolig att göra mål men jag vet inte om det är så jätteviktigt för mig personligen. Men det var roligt att göra mål i en tävlingsmatch igen (mot Ryssland). Det var ett tag sedan.

Uppdaterat: På torsdagskvällen hälsade Oskar Sohlberg själv via twitter till Toivonen att det inte är aktuellt att ta bort tatureringen:

”Den stannar! Kör hårt på fredag. Ingen vadslagning denna gång, jag lovar.”

Fotnot: Moldavien-Sverige sänds i Kanal 5 på fredag, avspark 20.45.

ARTIKELN HANDLAR OM