Så startar Sverige

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Bara tre minuter i ligan i år – petar ändå veteranen

Han har bara spelat tre minuter i ligan i år.

Ändå väljer förbundskaptenen Alexander Milosevic före Jonas Olsson i kväll.

– Den största och svåraste fundering jag haft under mina år som förbundskapten, säger Erik Hamrén.

Här är Zlatans nya gäng

Då tre mittbackar saknas på grund av avstängning (Andreas Granqvist) och skador (Mikael Antonsson, Pontus Jansson) har den stora frågan inför EM-kvalet mot Montenegro i kväll varit vem som ska spela ihop med, i sammanhanget, givne Erik Johansson.

De stängda träningarna i fredags och lördags har pekat på Alexander Milosevic och vid lunchtid i dag bekräftades detta när Erik Hamrén släppte sin startelva.

Därmed får Jonas Olsson (och Per Nilsson) stå tillbaka.

– Det har nog varit den största och svåraste fundering jag haft under mina år som förbundskapten. För nu har jag tre jämbördiga spelare att välja på, sa Hamrén i går.

Kallades tillbaka

Valet förvånar lite då Milosevic visserligen spelade hela matchen mot Norge (ihop med Jonas Olsson) men egentligen skulle ha laddat med U21 nu och kallades tillbaka av Hamrén först i tisdags.

23-åringen har också gått skadad hela våren och bara spelat tre minuter i ligan med Besiktas samt de 90 minuterna mot Norge sedan i februari.

– Han har visat på träningarna och matchen mot Norge var en värdemätare, motiverar Hamrén.

Så här sa Milosevic i torsdags:

– Visst, jag har varit skadad och folk snackar om att man behöver matchform. Men det där sitter bara i huvudet. Är man i bra fysisk form så löser man alla situationer. Och nu känner jag mig i bättre fysisk form än någonsin.

Trodde du på det här för ett halvår sedan?

– Ärligt talat hade jag inte A-landslaget i mina tankar då, jag tänkte bara på U21. Nu var det en bonus bara att få spela mot Norge.

Bergs första sen 2009

Många har ropat efter Emil Forsberg på vänstermittfältet efter dennes pigga inhopp i vårens landskamper, men Hamrén väljer att satsa vidare på Erkan Zengin.

Det blir därmed samma startelva som mot Norge i måndags, så när som på att Erik Johansson att går in och Jonas Olsson ut.

Marcus Berg gör sin första tävlingslandskamp från start på hela sex år. Den förra var mot Malta (4-0) i juni 2009, just före det U21-EM där Berg blev skyttekung och fick sin stora genombrott.

Här är Zlatans nya gäng

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN