”Peking” körde över Blåvitt i supercupen

avJohannes Hägglund

FOTBOLL

Kujovic målskytt och redo för landslaget

Foto: Bildbyrån
IFK Norrköping vann supercupen.

NORRKÖPING. Skytteligavinnare, dubbla titlar och nu väntar landslagsspel för Emir Kujovic.

Norrköpings manager Janne Andersson ser skyttekungen som en möjlig joker mot Danmark.

– Jag kommer dit med högt självförtroende, säger Kujovic efter segern i supercupen.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping tog sin andra titel på åtta dagar i går. SM-guldet följdes upp med seger i supercupen mot IFK Göteborg. Som så många gånger tidigare i år var en av hjältarna Emir Kujovic. Skyttekungen fastställde slutresultatet till 3-0

– Skönt med en titel till och skönt att göra mål, men säsongen är inte slut än, säger Kujovic.

För Norrköpingsanfallaren väntar nu landslagsspel. Han är uttagen i playoff-truppen mot Danmark och Norrköpings manager Janne Andersson tror att Kujovic är en potentiell joker mot danskarna.

– Det får vi se. Jag kommer dit med högt självförtroende. Jag vill visa att jag ska vara med. Om jag får spela kommer jag att köra på som vanligt, säger Kujovic.

”Jag missade samtalet”

– Att spela i det svenska landslaget är det finaste man kan göra som svensk fotbollsspelare. Sedan ska det bli roligt att mäta sig med de andra. Jag har bra självförtroende och tvivlar inte på mig själv, säger skyttekungen.

Hur fick du reda på att du var uttagen?

– Janne (Andersson) sa: ”Hamrén kommer att ringa, så svara”, men jag missade det. Jag hade på ljudlöst. Så fick kolla med Janne vilka siffror Hamréns nummer slutade på och ringa upp. Det var ingen bra start, säger Kujovic och skrattar.

Det var snack om att du kanske skulle byta till Montenegros landslag. Tvekade du när Hamrén hörde av sig?

– Nej. Det är lite uppförstorat. När frågan kommit har jag mest sagt att jag inte har hört något, men jag är uppvuxen här och drömmen har alltid varit att spela i det svenska landslaget. När det kom på tal var det inte så att jag behövde fundera, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM