Sänkte Tottenham – och drar ifrån i skytteligan

Publicerad 2015-05-03

Agüero hjälte för Manchester City

Agüero.

Sergio Agüero sänkte Tottenham på White Heart Lane.

Nu drar Manchester City-stjärnan ifrån i skytteligan.

Följ ämnen

Chelsea säkrade titeln på söndagen. Manchester City har den senaste tiden i stället fått fokusera på att hålla ärkerivalen Manchester United bakom sig i Premier League.

För Tottenham har det handlat om att jaga fjärdeplatsen, men avståndet upp till United var sju poäng redan innan söndagens match.

I stället handlade mycket om kampen om skytteligatiteln. Sergio Agüero ledde ett mål före Tottenhams Harry Kane inför matchen. Efter mötet är Citystjärnan två före.

Nasri skadad

Agüero gav City ledningen i den första halvleken efter att David Silva spelat fram. Målet var Agüeros 22:a den här säsongen och nu har stjärnan gjort två fler än Kane.

Trean i skytteligan, Diego Costa (19 mål), är skadad och det är osäkert om Chelseaspelaren kommer tillbaka något mer den här säsongen.

Båda lagen hade chanser på fler mål, men matchen slutade 0-1. Tungt för City var dock att Samhir Nasri tvingades kliva av skadad i den andra halvleken.

– Det var skönt. Vi spelade inte bra i dag, Tottenham gjorde det väldigt bra. Men Sergio ger oss alltid ett mål, säger Joe Hart i Viasat och fortsätter:

– Det var ett fint mål. Bra löpning av David så det var en enkel pass för mig, Sergio gör resten vilket bevisar hur fantastisk han är.

City ligger nu fem poäng före United och tre poäng före Arsenal som dock har spelat två matcher mindre.