Allsvenskan 2015

Profilerna i tårar när Helsingborg föll

Av: 

Rasmus Senator

FOTBOLL

Hansson och Lindström spelade sin sista match för klubben

Mattias Lindström under sin sista match för Helsingborg
Mattias Lindström under sin sista match för Helsingborg

Det var en sentimental tillställning när Helsingborg föll mot Häcken med 1-2.

Pär Hansson och Mattias Lindström gjorde sina två sista matcher för klubben och tackades av i mitten av andra halvleken.
– Jag ska försöka hålla tårarna borta. Det är vemodigt, säger Lindström till C More.

Helsingborg började bäst och skulle få utdelning redan efter åtta minuter. Anton Wedes frispark prickade Carl Johanssons panna och försvararen fick göra sitt första allsvenska mål i karriären.

Häckens Niels Vorthoren fick utgå med en rejäl blåtira efter 30 minuters spel och in kom istället René Makondele.

Forwarden behövde bara tre minuter på sig innan han hittade målet i en tilltrasslad situation vid straffpunkten. Målet var Makondeles sjunde mål i en avslutande allsvensk omgång.

Profilerna byttes ut

Efter 66 minuter var det nummer ett som kom upp på bytestavlan. Pär Hansson lämnade Olympias gräs för sista gången, märkbart tagen.

Minuter senare var det Mattias Lindströms tur att lämna planen. Lindström, med totalt 19 säsonger i Helsingborgströjan, tog emot publikens jubel och avslutade med att krama om tränaren Henrik Larsson.

"En enorm stolhet"

René Makondele skulle få göra sitt andra mål för dagen när han placerade in 1-2 bakom en nyinbytt Pyzdrowski i Helsingborgsmålet.

Någon slutforcering kom aldrig utan Häcken fick avsluta med tre raka segrar och en sjunde plats.

Helsingborg slutade på en åttondeplats i Allsvenskan och Lindström, som var ytterst nära att göra mål i avslutningsmatchen, kommer fortsätta följa laget.

– Jag kommer inte missa en match nästa år, förutom när jag är på semester i Spanien. Jag känner en enorm stolthet att få ha varit med så här länge och jag ska försöka njuta så mycket jag kan i kväll, säger Lindström till C More.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mattias Lindström

Pär Hansson

Anton Wede

Henrik Larsson

BK Häcken

Allsvenskan i fotboll

FC Helsingborg