Allsvenskan 2015

”AIK vill be Erik och anhöriga om ursäkt”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

AIK Fotboll i nytt uttalande: Borde ha visat upp medmänsklighet på samma vis som 2013

Ramsorna när Erik Israelssons låg medvetslös på marken på Tele2 Arena väckte avsky.

Nu ber AIK Fotboll om ursäkt.

”AIK Fotboll vill be Erik Israelsson, hans anhöriga, Hammarby Fotboll och publiken på Tele2 Arena om ursäkt för de oacceptabla ramsorna i samband med spelavbrottet”, skriver klubben.

Erik Israelssons knockades medvetslös i samband med att han avgjorde derbyt för Hammarby hemma mot AIK. När 26-åringen fick vård i gräset skanderades samtidigt “låt han dö” från delar av AIK-klacken.

”Oacceptabla ramsorna”

Nu ber den gästande klubben om ursäkt i ett uttalande undertecknat Johan Segui (ordförande), Mikael Ahlerup (VD), Björn Wesström (sportchef), Andreas Alm (chefstränare) och Nils-Eric Johansson (lagkapten).

”AIK Fotboll vill be Erik Israelsson, hans anhöriga, Hammarby Fotboll och publiken på Tele2 Arena om ursäkt för de oacceptabla ramsorna i samband med spelavbrottet. På inget sätt är det något som AIK Fotboll anser hör hemma på en fotbollsarena, allra minst när en spelare oavsett lagtillhörighet ligger ned svårt skadad med medicinsk personal vid sin sida”, skriver AIK Fotboll på sin hemsida.

”Något det finns gott om”

AIK påminner också om den omtanke de själva visades i samband med att målvakten Ivan Turina tragiskt gick bort för två år sedan.

”AIK Fotboll vill att alla som stödjer klubben visar insikt och medmänsklighet när någons situation svävar i ovisshet, vi vet att om det är något det finns gott om i AIK-familjen så är det medmänsklighet och omtanke och som situationen såg ut igår när vi svävade i ovisshet över Erik Israelsson skada borde vi ha visat upp den på samma vis som Fotbollssverige visade oss 2013.”

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Erik Israelsson

AIK Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

Tele2 Arena