J-Södra släpper fler biljetter till toppmötet

avRasmus Senator

Extraläktaren ger plats för ytterligare 720 personer

Foto: Bildbyrån

På lördag kan Jönköping Södra bli klara för allsvenskan för första gången sedan 1969.

Nu ska klubben bygga en extraläktare till toppmötet mot Östersund på lördag med plats för ytterligare 720 personer.
– Det är ju oerhört glädjande att vi nu kunde släppa fler biljetter, säger Niklas Hellberg som är ordförande i J-Södra arrangemangskommitte till Jnytt.se

I dag kom glädjebeskedet att J-Södra fått godkänt från polis och räddningstjänst för att bygga en extraläktare till lördagens toppmöte mot Östersund.

På så sätt får ytterligare 720 personer chansen att få se laget avancera till Allsvenskan på redan slutsålda Stadsparksvallen.

– Efter Siriusmatchen blev vi lite överraskade över det oerhört stora intresset och trycket efter biljetter, därför känns det nu häftigt att kunna få in fler. Vi har jobbat hårt för att kunna få in så många som möjligt och att sälja biljetterna på förköp. Nu ser det ut att lyckas, säger Niklas Hellberg, ordförande i J-Södras arrangemangskommitte till Jnytt.se.

Går mot publikrekord

Stadsparksvallen tar i dag 6295 personer och på lördag kan publikrekordet komma att slås med råge. Det nuvarande rekordet för J-Södra i Superettan är 5535 personer och sattes i förra årets derby mot Husqvarna.

Biljetterna till extraläktaren släpptes under onsdagsförmiddagen och inga biljetter kommer kunna köpas vid arenan på lördag.

Kan bli klara innan matchen

Det är möjligt att det blir fest på Stadsparksvallen redan innan matchen har spelats. Sirius spelar mot Varberg tre timmar tidigare - och vid en Siriusförlust är J-Södra helt klara för Allsvenskan.

Trots att avancemanget kan bli klart innan matchen är spelad, tror Hellberg ändå att folk kommer dyka upp.

– Då blir ju hela tillställningen en stor fest. Och det är ju, både ur en sportslig och en ekonomisk synvinkel, viktigt att bli etta och vinna serien, så jag tror nog att våra grabbar gör allt för att vinna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM