Duellerna som avgör ödesmatchen

FOTBOLL

– slaget på Råsunda, punkt för punkt

Olof Mellberg kritiserade Lasse Lagerbäck.

Joaquín sågade Luis Aragonés.

Det är två splittrade lag som möts på Råsunda i kväll.

Ansvaret vilar tungt på superstjärnorna. Som Blågults Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg och Spaniens David Villa och Cesc Fabregas.

Här är duellerna som avgör EM-kvaldramat.

ELMANDER VS. PUYOL

Med högt stående spansk backlinje kan Elmander hitta ytor bakom med sina löpningar. Räkna med att Barças Puyol tar upp jakten på Toulouseanfallaren. Puyol är expert man mot man. Det gäller att Elmander snabbt visar att han är att räkna med.

LINDEROTH VS. FABREGAS

Sveriges egen terrier ska skära av en av arkitekterna i det spanska passningsspelet. Arsenals-stjärnan Cesc Fabregas spelsinne är i världsklass och Linderoth måste ligga tätt för att inte ge unge stjärnan Fábregas det utrymme han vill ha.

ALEXANDERSSON VS. CAPDEVILLA/INIESTA

Rutinerade ”Alex” ställs mot två i landslaget relativt oprövade kort. Både Iniesta och Capdevila är bollskickliga och ligger ofta högt i positionsspelet. Det kan Blåvittstjärnan utnyttja om han med sin fysik vinner boll tidigt i Spaniens attacker.

LJUNGBERG VS. ANGULO

Två spelare som aldrig slutar att springa. Ljungberg är den något kvickare och kan använda det som vapen för att ta sig förbi på vänsterkanten. Men Angulo är bra i defensiven trots att han mest har offensiva uppgifter i Valencia.

MELLBERG VS. VILLA

En spansk glödhet skyttekung (fyra mål på fyra ligamatcher) mot en svensk försvarsrese. Mellberg är i bra form efter en stark säsongsinledning i sitt Villa. Nu måste han stoppa Spaniens David Villa som är riktigt snabb och skjuter bra.

Markus Eriksson, Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM