Hårda ord och hårda smällar - men Chelsea har back up

FOTBOLL

Utslagna, knockade, medvetslösa, förda till sjukhus.

Två målvakter i samma lag, Chelseas Petr Cech och Carlo Cudicini.

Hårda smällar, hårda ord efteråt.

Var alltihop bara sanslös otur -

eller har José Mourinho rätt att vara galen i dag?

Normalt brukar jag ha en tvärsäker åsikt när det gäller Chelsea-coachens ofta förhastade uttalanden efter matcherna, men inte nu. Jag velar.

Han kan ha sagt för mycket igen.

Han kan också ha alldeles rätt.

Mourinho hävdar att Readings Stephen Hunt kunde ha undvikit kollisionen med Cech (efter bara 40 sekunder) om han bara velat, att det var ett rent överfall som kunde kostat hans målvakt livet.

- Det var lätt att se att Hunt var ute efter kontakt när han kom farande med sitt knä. Jag påstår inte att han ville skicka Cech till sjukhus, men nån olycka var det i alla fall inte. Jag är glad att Cech lever, säger Mourinho.

Själv hamnar jag nånstans mitt emellan när jag ser repriserna.

Det som först verkar vara en relativt oturlig krock förvandlas mer och mer till nåt som ser klumpigt och onödigt ut. Nog borde väl Hunt ha kunnat hejda sig? Eller hade han för hög fart?

Jag vet inte.

Värre än vad det först verkade

Jag vet bara att Cech fick en värre smäll i skallen än det först verkade. Han var vid medvetande när han bars ut, men i omklädningsrummet tuppade han av och fördes till sjukhus.

- Det som retar mig är att deras kille (Hunt) skrattade efteråt, säger José.

Han stod vid sidlinjen i grå rock, skäggstubb och mycket arga ögon, han såg ut som en person man inte vill ha bredvid sig i en krogkö, och svor över att världens kanske bäste keeper låg på en bår bara några dagar innan supermötet med Barcelona i Champions League.

But little did he know.

Det skulle bli värre.

Ersättaren Carlo Cudicini - och rör vi oss fortfarande i kategorin världsmålvakter - knockades på ett ännu otäckare sätt i matchens slutminut.

Nykomlingssensationen Reading gjorde en sista våldsam satsning för att kvittera Chelseas 1-0 när Ibrahima Sonkos arm/axel träffade Cudicinis huvud mitt i en utrusning.

Det blev en fruktansvärd smäll och Cudicini var, enligt, Mourinho, medvetslös innan han slog i marken.

Ingen kan påstå annat än att det var en ren olycka. Men att även andremålvakten skulle knockas, vad var oddsen för det? Var det fredagen den 13:e eller lördagen den 14:e? Måste inte personalen på sjukhuset i Reading ha funderat över vad som pågick på Madejski Stadium?

Finns rejäl täckning

Chelsea höll undan den sista minuten (med John Terry i målet), men även om det var en skön seger var det mycket lite snack om det efteråt.

Allt handlade om tillståndet för Cech och Cudicini - och hur Chelsea ska hantera situationen inför onsdagsmatchen mot Barcelona. Det verkar i nuläget knappast troligt att nån av de två ens kan sitta på bänken.

Så vad ska Mourinho göra? Plocka upp en junior? Ringa Magnus Hedman (häpp)?

Äh, Chelsea vore inte Chelsea om det inte fanns rejäl täckning för en Cech.

Tredjemannen heter Henrique Hilario, 31 - vi snackar FORTFARANDE världsmålvakter - och är Mourinhos meriterade gamle stjärna från Porto.

Där fick vi som mumlade nåt om det idiotiska att köpa in en sån klassmålvakt som andrereserv.

I en omgång där bara Liverpool svek av topplagen (1-1 hemma mot Blackburn) skänker vi annars en tanke till Aston Villas Juan Pablo Angel, en man som också kommer att minnas lördagen den 14:e med avsmak.

I mötet med Tottenham (1-1) missade han först en straff.

I nästa minut gjorde han ett obegripligt självmål.

En liten tröst är i alla fall att Villa fortfarande är ligans enda obesegrade lag.

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM