Ny storaffär – Baxter i samtal med Ferguson

FOTBOLL

27 miljoner för Shelton – och Larsson tillbaka i mars: ”Avtalet gäller”

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Henrik Larsson återvänder i mars...

Luton Shelton till Sheffield United för 27 miljoner kronor.

Samtidigt tyder nu det mesta på att Henrik Larsson återvänder till Helsingborg redan i mars.

– Jag har pratat med Sir Alex Ferguson. Det avtal vi har är det som gäller, någon förlängning är inte aktuell, säger Stuart Baxter till Sportbladet.

HIF-tränaren har för tillfället bara tre anfallare i truppen. Olivier Karekezi, Gustaf Andersson och nyförvärvet Fredrik Olsson från Mjällby.

Men glöm ordet forwardskris. Sir Alex Fergusons budskap till Baxter var glasklart och HIF räknar nu med att ha Larsson tillbaka i träning i mitten av mars.

– Sir Alex framhävde att vi har ett avtal som ska hållas.

Är det definitivt?

– Även om Sir Alex sa så vet jag att vad som helst kan hända. Men jag tror inte att Henrik stannar längre än vad nuvarande kontrakt säger. Det passar inte in i Henriks framtidsplan och det passar absolut inte in i vår plan, säger Baxter.

”Media driver frågan”

I England skrivs det spaltmeter om hur Manchester United planerar för att behålla Henrik Larsson säsongen ut. Efter sitt samtal med Sir Alex Ferguson verkar Baxter nu utgå ifrån att Larsson är tillbaka i Helsingborg i god tid till den allsvenska premiären.

– Jag har pratat med engelska kollegor och det är media i England som drivit den här frågan, inte Manchester United, säger Baxter.

Ersättare för Shelton

Trots att man räknar med Larsson vill HIF fylla luckan efter Luton Shelton med en ny anfallare.

– Vi har ett par namn på listan men skyndar långsamt. För två dagar sedan trodde vi inte att Sheffield skulle köpa Luton, därför har vi inte hunnit så långt.

På söndag åker HIF på träningsläger i Sydafrika där Baxter tidigare var förbundskapten.

– Jag har fått ett par rekommendationer som jag ska kolla upp när vi är där, men generellt håller spelarna i ligan där inte tillräckligt hög klass, säger Baxter.

Betalar av lånet

De cirka 27 miljoner kronor som Sheffield betalar för Shelton innebär att HIF har täckning för hela den resterande delen av lånet till Helsingborgs kommun. Lånet kommer dock inte att betalas av omedelbart utan enligt den avbetalningsplan som tagits fram.

Vilket innebär att HIF omedelbart kan investera större delen av försäljningssumman rakt in i sin verksamhet.

Mattias Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM