Han är Hammarbys vilda chansning

FOTBOLL

Magnus Jonsson, 30: ”Målvaktsmässigt vet jag inte alls hur bra jag är”

Foto: HÄR ÄR BAJEN NYE MÅLVAKT Magnus Jonsson, här i en match med Häcken 2003, blev i dag klar för Hammarby. I morgon får han sannolikt debutera – mot Braga i Uefa-cupen.

Lösningen på Hammarbys akuta målvaktskris: en jättechansning. 30-årige civilingenjören Magnus Jonsson, närmast från division 2-laget Gunnilse, hade lagt handskarna på hyllan innan Bajen ringde.

– Målvaktsmässigt vet jag inte alls hur bra jag är, säger han till Sportbladet.

Hammarby har precis avverkat det sista träningspasset på matcharenan Estádio Municipal när Sportbladet får tag på Tony Gustavsson. Och Bajentränaren hymlar inte:

– Det är en otroligt olycklig målvaktssituation. ­Under säsongen har vi använt oss av fyra målvakter, det vet jag inte när ett allsvenskt lag gjorde sist.

Med Erland Hellström och Benny Lekström skadade gav sig Hammarby ut på målvaktsjakt. De fastnade för Magnus Jonsson – som senast han stod en tävlingsmatch gjorde det för flera månader sedan med division 2-laget Gunnilse.

– Jag kan säga så här. Han skulle inte vara här om vi inte hade säkrat hans kvalité.

17 eller 30-åring i mål

Det är fortfarande oklart vem som står. 17-årige George Moussan eller Magnus Jonsson. Tony Gustavsson tar ut laget i dag. Magnus Jonsson har endast kontrakt över kvällens match. Hur det blir under resten av det eventuella Europaäventyret återstår att se.

I allsvenskan får Magnus Jonsson inte användas.

– Hammarby kontaktade mig i går (läs tisdag). Allt har gått extremt fort men jag tvekade aldrig att ställa upp. Det är smickrande att en storklubb frågar mig, ­säger Magnus Jonsson.

”Kommer vara nervös”

Om du får spela, hur kommer det att kännas?

– Jag kommer att vara nervös.

I vilken form är du?

– Min fysik är väldigt bra men målvaktsmässigt vet jag inte alls hur bra jag är.

Fotnot: Hammarby utnyttjade Uefa-regeln som säger att ett lag får fylla på med ytterligare en målvakt om de två ordinarie skadats och om den nya aktuelle är en kontraktslös amatörmålvakt.

ARTIKELN HANDLAR OM