Isaksson har tagit chansen: ”Känner mig som etta nu”

FOTBOLL

I går kom nionde raka hemmasegern i ligan

MANCHESTER. Nionde raka segern hemma – och fjärde ligamatchen i följd för Andreas Isaksson.

– Just nu känner jag mig som etta, säger Isak till Sportbladet.

Manchester City-keepern stod i kostym och ljusblå slips efter 4–2-segern mot Bolton och var mer än nöjd med livet.

Plötsligt ser framtiden i City mycket ljusare ut.

Han har fått spela fyra raka ligamatcher från start och gårdagens insats – trots två insläppta mål – kan knappast ha försämrat hans position hos Svennis.

Kononräddning

Isak var chanslös på båda målen – ”hockeystyrningen” av El Hadji Diouf och tåpajen av Kevin Nolan – men gjorde i stället en direkt avgörande räddning vid 2–2.

Boltons Nicholas Anelka sköt från nära håll och Isak fick upp händerna i en sån där reflexräddning som blivit hans signum – och därefter gjorde City 3–2 och 4–2 efter snabba spelvändningar.

– Ja, den räddningen var helt okej. Men det kändes fint över huvud taget. Jag är i form. Det har gått bra en längre tid nu och jag känner att jag tagit chansen när jag väl fått den. Jag borde vara etta som målvakt nu.

”Bra killar”

När Sportbladet insinuerar att den andre målvakten, Joe Hart, kan få stå i kommande matcher (exempelvis i Carling Cup mot Tottenham på tisdag) blir Isak tyst och tycker inte om frågeställningen.

– Det brukar visa sig på träningen vem som är bäst, säger han sen.

I fjol spelade han i ett lag som knappt kunde göra ett mål hemma. Nu har City nio raka i ligan... vad är skillnaden?

– De nya är bra killar med bra skallar. Intelligenta spelare. Vi kan bli bättre borta men är ett fantastiskt hemmalag, säger Isak.

ARTIKELN HANDLAR OM