Drömmen – spela EM

FOTBOLL

Succé-Berg: Jag tror Lagerbäck har koll...

Foto: SER DU, LAGERBÄCK? Marcus Berg har gjort sju mål i holländska FC Groningen. Och han lovar att han kommer att bli ännu bättre. ”Det tar ett tag innan jag lär mig mina medspelare och vice versa”, säger anfallaren till Sportbladet. Nu drömmer Berg om EM – och han litar på att Lars Lagerbäck har koll på honom.

Succén fortsätter: Marcus Berg gjorde i går sitt sjunde ligamål för FC Groningen. Nu börjar den förre Blåvittstjärnan hoppas på en plats i Lars Lagerbäcks EM-trupp.

– Jag drömmer om EM, säger Berg till Sportbladet.

FC Groningen vann i går mot VVV Venlo med 1–0

hemma på Euroborg. I matchens 52:a minut nickade Marcus Berg in matchens enda mål.

– Så skönt att få avgöra. Och i sin helhet gjorde jag en helt okej match, det kändes bra i allt och jag hade mycket boll.

Kan du berätta om målet?

– Det var en inläggsfrispark från höger. Jag var först på bollen inne i straffområdet och nicktouchade den i bortre, säger Marcus Berg om sitt sjunde ligamål för säsongen.

Sju mål på nio starter

Den förre IFK Göteborg-anfallaren har startat nio av Groningens 13 matcher i Eredivisie. Med sina sju mål leder han lagets interna skytteliga.

– Jag har gjort en del mål och det var det jag kom hit för, så på det viset har det fungerat riktigt bra. Men allt kommer bli bättre, det tar ett tag innan jag lär mig mina medspelare och vice versa.

Tror Lagerbäck har koll

Hur mycket tänker du på sommarens EM-slutspel?

– Det har varit ganska mycket snack om det ett tag, så jag har ju tänkt lite extra mycket på det. Det är upp till mig att prestera i klubblaget, sen hoppas jag att jag får chansen. Jag tror nog att Lasse Lagerbäck har koll på min målkolumn.

Så du vill vara med och slåss om EM-medaljerna?

– Absolut, det har varit min dröm sedan jag var liten. Jag hoppas att jag har närmat mig landslaget nu.

Blir du besviken om du inte kommer med?

– Njae, hade jag varit med tidigare hade jag kanske blivit det.

Fotnot: FC Groningens två andra svenskar, mittfältaren Rasmus Lindgren och försvararen Fredrik Sten