Malmö bortdömt

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag blev chockad när jag insåg det”

1 av 3 | Foto: scanPIX
FÖLL TUNGT Jon Inge Höiland och hans Malmö missgynnades rejält av två felaktiga domslut. Här har just en offsidestående Mikael Rosén slagit in 2–0 till Halmstad.

MALMÖ

Mikael Rosén 21 centimeter offside.

Guillermo Molins 22 centimeter onside.

Två felaktiga domslut berövade Malmö dyr-bara poäng mot Halmstad.

– Det var så alltså? Det är för dåligt, säger Malmötränaren Sören Åkeby.

Sportbladet-Zoom avslöjar sanningen.

När Guillermo Molins i 53:e minuten fick en djupledsboll, stegade runt Per ”Texas” Johansson och dunkade upp bollen i nättaket var han 22 centimeter onside. I stället för 1–1 vinkade assisterande domaren Henrik Bogdan av Molins för offside.

– Ofattbart. Det är ju inget snack. Jag är ju minst en meter på rätt sida när passningen går, säger Molins.

En meter var något överdrivet men offsideavvinkningen var obestridligen felaktig.

Rosén offside

17 minuter senare utökade Halmstad i stället till 0–2 sedan Jonas Sandqvist tappat en frispark från Dusan Djuric och Tomas Zvirgzdauskas nickat bollen i stolpen. Returen petade sedan Mikael Rosén i mål.

– Jag kan inte svära på det men det målet ser väldigt mycket ut som offside, säger Åkeby.

Sportbladet-Zoom ger Åkeby helt rätt.

När Zvirgzdauskas nickar är Rosén närmare Malmös mål än den utrusande Sandqvist och har bara Jon-Inge Höiland mellan sig och mållinjen. För att Rosén inte skulle varit offside hade det krävts två Malmöspelare mellan honom och mållinjen i nickögonblicket.

Mikael Rosén stod 21 centimeter offside när Tomas Zvirgzdauskas panna möter bollen – assisterande domaren Per Karlsson valde dock att fria.

– Jag vill vara ärlig och klandrar inte domarna för de har ett svårt jobb. Men det har varit för mycket missar i år, säger Åkeby.

”Blev chockad”

Guillermo Molins som gjorde allsvensk debut från start och rånades på sitt första allsvenska mål var bedrövad efter matchen.

– Jag blev överlycklig och hade kunnat slå åtta volter. Sedan insåg jag att målet var bortdömt. Jag blev chockad, säger Molins.

Det mål som Jonatan Johansson på volley slog in till 1–2 hade med korrekta offsidebedömningar inneburit 2–1 till Malmö.

– Första halvlek var vi inte bra. Vi gjorde några förändringar i paus och fick lite tryck. Det höll på att ge resultat men domsluten gör det svårt att få några poäng från en match mot ett bra Halmstad, säger Åkeby.

SÅ HÄR FUNKAR ZOOM

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN