Bekräftat: Så mycket får FC Köpenhamn för Robin Olsen

avJacob Larsson

Robin Olsen är bara detaljer från att skriva på för Roma.

Nu bekräftar Köpenhamns Ståle Solbakken priset för den svenska landslagsmålvakten.

Det rör sig om motsvarande 120 miljoner kronor.

Precis som Sportbladet avslöjat landar övergångssumman på motsvarande 120 miljoner kronor.

Ekstra Bladet skriver att Ståle Solbakken, tränare i FC Köpenhamn, bekräftat summan och övergången för danska TV3.

– Det är en försäljning som varit planerad en längre tid och som vi är mycket nöjda med eftersom vi redan har två målvakter samtidigt som vi får pengar i kassan, säger han till tv-kanalen.

Varit het på marknaden

Olsen har varit ett hett villebråd på marknaden, och även den spanska storklubben Barcelona ska ha varit intresserade av 28-åringen, som stod för ett starkt VM.

Sedan tidigare har Roma sålt sin ordinarie målvakt, Alisson Becker, till Liverpool för motsvarande 770 miljoner kronor – varför Robin Olsen väntas konkurrera om platsen som förstamålvakt i den italienska storklubben.

Har landat i Rom

Under måndagskvällen publicerade Roma en video på sin officiella Twitter-sida där Robin Olsen anländer från flygplatsen och poserar i Roma-halsduk till ljudet av applåder och lyckovrål från vad som får förmodas vara såväl fans som anställda i klubben.

Enligt Sportbladets uppgifter har Olsen dock inte genomgått någon läkarundersökning ännu – den väntas genomföras under morgondagen.

Haft en blomstrande karriär de senaste åren

28-åringen hade Malmö som klubbadress mellan 2012 och 2015 innan han lämnade för grekiska PAOK. Därefter gick flyttlasset till FC Köpenhamn.

Efter EM 2016 tog han över platsen som förstamålvakt i det svenska landslaget från Andreas Isaksson och under VM 2018 var han en av Sveriges nyckelspelare i vad som mynnade ut i en sensationell kvartsfinalplats.

Nu talar alltså det mesta för att Robin Olsens nästa klubblagsdestination blir Rom.

1 av 3 | Foto: ELIO VERGATI / EPA TELENEWS /ANSA

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma