Bekräftat: Ghoddos klar för Amiens

avRobert Rosén

Foto: Mats Andersson / TT

Saman Ghoddos har skrivit på för Ligue 1-klubben Amiens.

Det bekräftas nu av spelarens agent Nenad Lukic.

– Vi bedömde att det här var det bästa steget för Saman, säger agenten till Expressen.

Att Saman Ghoddos, 24, varit på väg bort från Östersunds FK en längre tid har inte varit någon hemlighet.

Under onsdagen kunde Sportbladet rapportera att ÖFK nått en överenskommelse med Ligue 1-klubben Amiens - och att Saman Ghoddos skulle åka till Frankrike för en läkarundersökning.

Hade bud från fyra klubbar

Svensk-iraniern har nu genomfört läkarundersökningen och skrivit på ett femårskontrakt med Amiens, det bekräftas av spelarens agent för Expressen, tillsammans med en bild där Ghoddos poserar med Amiens-tröjan.

– Det känns bra att allt har löst sig för Saman. Vi hade bud från sammanlagt fyra klubbar som var villiga att betala stora pengar. Men vi bedömde att det här var det bästa steget för Saman, säger Nenad Lukic till tidningen.

Sportbladet har tidigare kunnat berätta att övergångssumman landar på 60 miljoner kronor, vilket gör Ghoddos till den tredje dyraste exporten från allsvenskan genom tiderna.

Blir lagkamrat med Krafth

Östersunds FK har även en vidareförsäljningsklausul inbakad i affären, vilken enligt Sportbladets uppgifter är prestationsbaserad och ligger på 17,5–25 procent.

Amiens slutade förra säsongen på 13:e plats i Ligue 1 men har fått en tuff start på den nya säsongen - då de har inlett med förluster mot Lyon och Montpellier.

I och med flytten till Amiens blir Saman Ghoddos lagkamrat med den svenske landslagsmannen Emil Krafth, som tidigare i somras flyttade till klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM