Malmö FF värvar finländsk landslagsmålvakt

avLo Hägerfelth

Foto: BILDBYRÅN

Malmö FF förstärker truppen med Walter Viitala.

Den finländske landslagsmålvakten värvas från danska Viborg.

– Jag är stolt och glad att få bli del av en klubb som Malmö FF, säger Viitala till MFF:s hemsida.

Tidigare i somras sa Malmö FF:s tränare Uwe Rösler att klubben hade värvat klart. ”Jag tror det räcker”, sa han till Fotbollskanalen då, efter att klubben värvat Anders Christiansen, Marcus Antonsson, Romain Gall och Guillermo Molins.

Men i och med att det svenska transferfönstret stänger vid midnatt öppnade han dörren på glänt igen, sa till Kvällsposten att de fortfarande kan hände något.

Nu har det gjort det.

Via sin hemsida presenterar Malmö FF värvningen av den finländske målvakten Walter Viitala från danska Viborg.

– Jag är stolt och glad att få bli del av en klubb som Malmö FF. Det är en stor möjlighet för mig att komma hit och jag ser fram emot utmaningen. Det ska bli kul att komma igång direkt, träffa lagkamraterna och resten av staben. Laget har visat stark form och förhoppningsvis kan jag bidra till att det fortsätter, säger Viitala till hemsidan.

Finsk mästare med IFK Mariehamn

26-årige Viitala har meriter från Finland. På sitt cv har han fyra A-landskamper för Finland och var med i Finlands senaste landslagstrupp mot Rumänien och Vitryssland i juni. Dessutom var han målvakt för IFK Mariehamn när de vann Veikkausliiga 2016.

Till MFF kommer han på ett korttidskontrakt, signerat året ut. Samtidigt kommer han bära tröjnummer 1.

– Walter är en modern målvakt med ambitiös inställning. Han är mångsidig i sitt spel och har erfarenhet från Finlands landslag. Han kommer hit på ett kort kontrakt och vi får möjlighet att titta närmare på honom i vår miljö. Han har potential som vi hoppas att han kan uppnå hos oss, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM