Malmö klättrar efter Rieks pärla

avFrida Fagerlund

Ny tränare och ny, ovan position har gjort Sören Rieks gott.

I MFF:s möte med IFK Norrköping blev dansken matchvinnare.

– Det ska vara tufft att möta Malmö och det är det nu, säger han.

Vårsäsongen blev tuff för Malmö och större delen av laget underpresterade.

En av spelarna som kanske inte kom upp i nivå var nyförvärvet Sören Rieks. Sedan Uwe Rösler tog över som tränare har dansken dock blommat ut, och i sin nya wingback-roll såg han till att Malmö förlängde sin förlustfria svit efter uppehållet till fyra matcher.

– Det känns jättebra, väldigt skönt, mycket matcher och vinster nuförtiden, konstaterar Rieks i C More och lyfter fram betydelsen av Rösler:

– Överlag har det blivit en bättre helhet. Det ska vara tufft att möta Malmö och det är det nu.

MFF gick till halvtidsvilan med en 1–0-ledning i ryggen. Ett fåtal minuter in fick Markus Rosenberg nämligen en tryckare i sidan av Andreas Johansson och domaren pekade på straffpunkten. MFF-kaptenen förvaltade den möjligheten utan några större problem.

– Bollen ska in, bestämmer mig ganska tidigt var jag ska lägga den, säger Rosenberg i C More.

Foto: CMore/Bildbyrån

Rieks matchvinnare

IFK Norrköpings kvittering kom i den 56:e minuten. Efter en del stök i Malmös straffområde drog Simon Skrabb in 1–1 bakom Johan Dahlin.

En Rosenberg-nick över mål och ett avslut från Alexander Fransson som tippades utanför senare var det dags för Sören Rieks. Dansken tog emot bollen strax utanför straffområdet, drev den inåt och avlossade ett skott som seglade in bakom Isak Pettersson i Norrköpingsmålet.

Segern innebär att Malmö klättrar upp till en sjätte plats i tabellen. IFK Norrköping ligger fortsatt trea, tre poäng bakom ledande AIK.

– Malmö är väl i slutändan det bättre laget, säger Simon Thern, tidigare MFF-spelare men numera i Norrköping.

– Vi kör på vårt race som vanligt, men vi kom inte upp i den nivån som vi behövde i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM