Tankovic: ”Tycker det var lite respektlöst”

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

NORRKÖPING. Muamer Tankovic var tillbaka på Östgötaporten efter sex år – då blev han utbuad av sina förra hemmafans.

Anledningen: 23-åringen gav sig på Filip Dagerstål efter att Norrköping inte spelat ut bollen när Nikola Djudjic låg ner.

– Jag tycker det var lite respektlöst att hålla bollen, säger Tankovic.


Att det var viktiga poäng på spel i toppmötet mellan Norrköping och Hammarby märktes tydligt, och en som var extra laddad var Hammarbys Muamer Tankovic, 23, som spelade i IFK Norrköping mellan han var tio och 16 år.

– Jag var skitsugen på att spela. Att komma tillbaka hit var mycket känslor. Senast jag spelade här var sex år sedan, säger Tankovic, som i andra halvlek var inblandad i en irriterad situation.

Foto: BILDBYRÅN

Tankovic såg rött

Hammarbys Nikola Djurdjic fick en smäll och blev liggande. Då valde Norrköping att spela vidare, och det fick Tankovic att se rött.

– Jag tycker det var lite respektlöst att de skulle hålla bollen och rulla runt den. De borde spela lite mer fair play och spela ut bollen. Det irriterar mig extra att de sa till varandra ”skjut inte ut bollen, skjut inte ut bollen”. Det visar bara vad det är för karaktärer. Visst, de vill göra allt för att vinna matchen och försöker väl ta läget när vi har en man mindre, säger Tankovic.

Hade du rullat ut bollen där?

– Hundra procent.

Sedan gav du dig på Dagerstål.

– Han var närmast. Det hade kunnat vara vem som helst, men han var närmast, säger Tankovic.

Hyllar domaren

Norrköpings Simon Thern håller inte med om att det var ”respektlöst” gjort av hemmalaget.

– Jag tycker inte det är några konstigheter. Varför ska vi ge tillbaka bollen? Han (Djurdjic) var livrädd att han skulle få en varning till och var sent in i den situationen. Klart han kanske hade lite ont, men han lägger sig ner extra länge. För mig var det solklart. Det är domarens beslut. Jag tycker för övrigt Stefan (Johannesson, domaren) hade en fantastiskt bra nivå. Han var lysande åt båda håll, säger Thern.

Efter den där situationen buade stora delar av hemmafansen när Tankovic hade bollen.

– Jag triggas av att de ropar och skriker. De ger mig bara en extra push, säger Tankovic,

Publicerad:

LÄS VIDARE