Hammarby vann efter omdiskuterad straff

Omdiskuterad situation i Hammarbys match

avAndreas Käck, Malin Wahlberg, Per Bohman

Foto: Cmore

Hammarby hakar på AIK i toppen av allsvenskan.

Serietvåan gör det efter en omdiskuterad straff och 3–2 mot Dalkurd.

– Nu krigar vi för SM-guld och det är få förunnat, säger Junes Barney till C More.

I går tog AIK sin sjunde raka seger (2-0 mot Trelleborg).

Därmed var det, återigen, press på Hammarby.

”Bajen” fick sedan en drömstart i måndagens bortamatch mot Dalkurd. I den 23:a minuten satte lagkapten Jiloan Hamad 1-0 från straffpunkten.

Men straffen lär bli omdiskuterad.

”Är lite billig”

Det var Vladimir Rodić som gick omkull i duell mot Dalkurds Alex De John, men på reprisbilder var det svårt att avgöra om De John ens nuddade Rodić.

– Tufft beslut. Först och främst är det utanför boxen, och för det andra rör jag inte honom. Jag frågade domaren men han kunde inte förklara, säger De John.

Du såg överraskad ut?

– Det var jag. Jag rörde ju inte honom. Han hoppade över vår fot och sprang runt mig. Jag var superförvånad. Det är svår för domaren, men det var två meter utanför straffområdet.

Dessutom såg det ut som att förseelsen skedde utanför straffområdet. Vilket både lagens tränare kunde konstatera.

– Extremt tufft att få den straffen mot oss, särskilt mot Hammarby. Jag upplever att den är utanför straffområdet, säger Johan Sandahl.

– Den är utanför, säger Stefan Billborn.

Målrikt

I den 36:e minuten fick Dalkurds syndabock Alex De John revansch då han satte 1–1. Men kort efteråt gav Nikola Djurdjic Hammarby ledningen igen. Hammarby hade greppet om matchen och skapade flera lägen. Muamer Tankovic fick de flesta, men hittade inte målet. Det var i stället inhopparna Imad Khalili och Junes Barny som som fixade 3–1. Khalili frispelade Barny som inte gjorde något misstag.

Hammarby såg ut att ha kontroll på matchen, men två minuter före stopptid reducerade De John till 2–3. Hemmalaget lyckades dock inte få in någon kvittering och Hammarby vann matchen.

Serietvåan hakar därmed på AIK i toppen och är nu två poäng bakom.

– Inte vår bästa match, men vi vinner och det är det viktigaste, säger Barny som har gått från superettan och Gais den här säsongen till guldstrid med Hammarby. 

– Nu krigar vi för SM-guld och det är få förunnat. 

Matchen pågår – följ den här!

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM