Fotboll

”Jag kunde inte andas”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Pappan blåste upp en boll – det fick han ångra

Hårda tag Supportern Bryan Winship tas om hand bryskt av sex stycken publikvärdar.
Hårda tag Supportern Bryan Winship tas om hand bryskt av sex stycken publikvärdar.

Besöket på Forest Green Rovers hemmaarena blev en mardröm för Grimsby Town-supportern Bryan Winship.

Framför sin 15-åriga dotter och 71-åriga mor bars han ut av sex publikvärdar – varav en använde ett strypgrepp.

”Bilderna är inte trevliga att titta på”, medger Forest Green i ett uttalande där klubben bekräftar att en utredning är inledd.

Grimsby Town-supportern Bryan Winship reste tillsammans med sin 15-åriga dotter och 71-åriga mamma till Forest Green för att se sitt lag spela fotbollsmatch.

Bortaresan slutade dock väldigt tråkigt.

Forest Greens publikvärdar gillade dock inte att Bryan blåst upp en fotbollsliknande ballong han tagit med sig in på arenan.

Klubben har nu hamnat i blåsväder för hur de sex publikvärdarna skötte situationen. På bilder från matchen syns hur en vakt tar strypgrepp på supportern.

Daily Mirror kallar händelsen chockerande och uppger att händelsen utspelade sig precis framför Bryans dotter och mor kort innan avspark.

”Började skrika som en galning”

I en intervju med tidningen berättar han om hur han börjat blåsa upp bollen, varnats av en vakt att bollen skulle konfiskeras, men fortsatt blåsa upp den. Vidare berättar han om hur publikvärdarna bar honom ut från arenan och hur han hölls nere på marken fram till att polis anlände.

– Jag kunde inte andas. Strypgreppet var hundraprocentigt. Allt jag minns är hur någon lägger armen runt min hals och hur alla buade. Jag var chockad. Jag förväntade mig inte något sådant, säger Bryan till Daily Mirror.

Dottern Janelle visste inte vad hon skulle ta sig till.

– Jag var så chockad. Jag började skrika som en galning. Jag skickade ett sms till honom och en av vakterna kom ut och frågade om jag ville prata med min pappa. När jag såg honom var han lugn men han hade ett sår i ansiktet, säger hon.

”Ville bara ha kul”

Bryan är livslång Grimsby-supporter och har följt laget på hemma- och bortaplan sedan 1989. Han hävdar själv att han tagit med sig bollen på bortamatch tidigare, bland annat till Lindon, utan att det varit några problem.

– Jag trodde att det skulle bli bra för fansen och ungarna älskar det. Jag förstår inte varför den var ett problem. Jag tänkte inte skada någon. Det är inget kärnvapen precis. Vi vill bara ha kul. Sådana här saker får mig att tappa suget för fotboll. Det är ingen stämning på arenorna nuförtiden. De stoppar en från allting, säger Bryan.

Forest Green Rovers bekräftar att man utreder händelsen.

”FGR medger att bilderna från incidenten inte är trevliga att titta på för en klubb som stoltserar med att vara familjevänlig och välkomnande för bortafans”, skriver klubben i ett uttalande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Premier League