La Liga

Sjätte gången gillt för Real Madrid

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Skador och hårt spel präglar förhandssnacket

Real hoppas på seger.
Real hoppas på seger.

Ett skadeskjutet Real Madrid mot ett Atlético som tvingats slå ifrån sig kritik. Säsongens sjätte Madridderby stundar. Ett derby där Real går för sin första seger.

– Där finns inga favoriter i en match på denna nivå, säger Isco enligt ESPN.

För sjätte gången under säsongen ställs Atlético och Real mot varandra i ett Madridderby. Än så länge står ligaledarna, Real Madrid, utan en seger.

– Varje match är annorlunda och den här gången är det La Liga, där vi båda har mycket att spela för. Vi hoppas kunna besegra Atlético den här gången, säger mittfältaren Isco enligt ESPN som refererar till Reals hemsida.

Sex spelare kan missa matchen

Det är ett skadedrabbat Real Madrid som beger sig till Estadio Vincente Calderón under lördagen. Cristiano Ronaldo är visserligen tillbaka från sin två matcher långa avstängning men listan på saknade spelare är såväl lång som namnkunnig. James Rodriguez, Sergio Ramos, Marcelo, Fabio Coentrao, Pepe och Luka Modric är antingen skadade eller avstängda. Den portugisiska duon kan eventuellt, likt sin tidigare avstängde landsman, delta i Madridderbyt. Oavsett om de finns med i startelvan eller ej så är det Real Madrid som står inför en tuff utmaning.

”Där finns inga favoriter”

Hos Atlético som vunnit tre matcher och spelat två oavgjorda mot huvudstadsrivalen handlar rubrikerna kring det tuffa spelet. Laget har anklagats för att spela en våldsam fotboll. Detta fick än mer fart i cupmötet med Barcelona, där de med sitt fysiska spel ska ha försökt få laget från Katalonien ur balans. Någonting som Diego Godin slår ifrån sig i Eurosport.

– Vi tävlar och har gjort så i flera år. Allting som vi har vunnit har varit ett resultat av arbete, ansträngning och att vara engagerad. Men inte våld. Detta prat måste sluta.

Efter en oavgjord match i ligan och sammanlagda förluster i både supercupsfinalen och cupen går Real nu för sin första seger för säsongen.

– Vi kommer försöka göra vad vi alltid gör och förhoppningsvis kan vi komma ut med ett bra resultat. Där finns inga favoriter i en match på denna nivå. Vi är båda väldigt bra lag och vi är i god form. Vi får se vad som händer, säger Isco.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Atlético Madrid

Real Madrid CF