Djurgårdens IF Fotboll

"Man kan inte vara omtyckt av alla"

Av: 

Jonathan Berntsson

FOTBOLL

Kevin Walker efter känslostormen: "Så här fotbollsvärlden ser ut"

Han har fått utstå besvikelse, hån och hat.

Men efter den omtalade övergången i vintras har Kevin Walker funnit sig till rätta i Djurgården.

– Man är bara människa, men får du en paj i ansiktet tvättar du bort den, säger han.

Djurgården kallade till pressträff på Kaknäs för att visa upp sina sju nyförvärv. Det var kring ett som nästan allt kretsade.

För drygt ett år sedan tog Kevin Walker hem tv-programmet "Idol" och då gjorde AIK ett inlägg på sin officiella Facebook-sida. Texten löd: "Stort grattis till AIK:aren Kevin Walker som idag vann Idol 2013! Vi är överallt!".

"Frågetecken kring min bakgrund"

På söndag gör samma Walker hemmadebut i blårandig rivaltröja, i träningsmatchen mot HJK Helsingfors på Tele2 Arena.

– Det är klart att det funnits frågetecken kring min bakgrund som AIK-spelare och hela den grejen, men ärligt talat så blickar jag framåt. Det är en del av min historia och det var lärorika år där. Men det är i Gif Sundsvall som jag gjort mitt avtryck på fotbollsplanen kan man säga, säger Walker.

Också, där, i Sundsvall har hans övergång blivit omskriven. Giffarna säkrade den allsvenska platsen i Superettans sista omgång – och mitt under segerfesten, sent på kvällen, avslöjades det att lagets kapten skulle lämna.

– De var lite ledsna att jag lämnade, jag hade många fina år där uppe. Men de önskade mig lycka till och det är så här fotbollsvärldens ser ut. Det måste man förhålla sig till, man måste ta beslut utifrån sin karriär, säger Kevin Walker.

Hårda tongångar på forum

Men klart är att flytten rört upp känslor. På forum och i kommentarsfält har tongångarna varit hårda.

Kevin Walker har fått utstå hån, hat och glåpord, men säger att det är något han kan hantera.

– Det här med forum lär man sig som ganska ung att det inte är någonting man kan förhålla sig till. Går du in där och läser om du är bra eller dålig är du illa ute i långa loppet. Jag förstår att det finns åsikter, men man kan inte vara omtyckt av alla.

– Sedan är man bara människa, men får du en paj i ansiktet tvättar du bort den.

"Kommer fram på Ica"

Har du märkt av något av det här när du är ute och går på stan?

– Nej, ingenting faktiskt. Däremot har jättemycket djurgårdare kommit fram och önskat lycka till. Det har varit riktigt grymt stöd, går du på Ica så är det någon som jobbar där som hälsar. Man märker att det är en stockholmsklubb med bred supporterbas. Responsen från djurgårdare har varit jättepositiv.

Och det blir kul att få lira inför hemmanfansen på Tele2 Arena?

– Ja, jag har spelat två-tre gånger där och det är en fantastisk arena. En av de största anledningarna till att jag valde Djurgården är den inramning som kommer bli där. Det blir en väldigt rolig utmaning i karriären, säger Kevin Walker.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll