Premier League

”Jag har stor respekt för Premier League”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Zlatan om besöket hos Arsenal – och framtiden

Zlatan Ibrahimovic i Arsenal?

Det var en flytt som trots London-besök aldrig blev av.

– Nog märktes det att det var han som var chefen, alltid. Han är Wenger! säger Zlatan i en intervju med magasinet King.

Zlatan i magasinet King.

Zlatan Ibrahimovic har gett sig in på andra halvan av säsongen med sitt Paris SG och runt hörnet väntar en åttondelsfinal i Champions League mot Chelsea.

Svensken har både goda och dåliga minnen från möten med engelskt motstånd. I fjol tvingades han se på från bänken när hans PSG åkte ut mot just Chelsea i kvartsfinalen.

Men i Barcelona fick exempelvis han sänka Arsenal på Emirates med två mål. Där och då var det mycket skriverier om hur en ung Zlatan kunde ha hamnat i London-klubben i stället för Ajax när han lämnade Malmö FF.

Stod i Wengers kontor

Svensken var på besök hos Arsene Wenger men när fransmannen ville att Zlatan skulle provträna för sin plats kände den unge anfallaren att Arsenal inte var för honom.

I en intervju med magasinet King berättar han om den där dagen på Wengers kontor.

– Jag minns hur det var att stå i hans kontor. Nog märktes det att det var han som var chefen, alltid. Han är Wenger! Men jag tror aldrig att vi var i närheten av att skriva kontrakt. Dagen därpå gick jag till Ajax, säger Zlatan till King.

”Uppmärksamheten i särklass”

Under sin långa karriär har det aldrig blivit någon sejour i England – även om han ryktats till både Manchester City och Chelsea.

På King:s fråga kring huruvida han skulle kunna tänka sig att spela för en engelsk klubb i dag är svaret tydligt:

– Nej. Jag trivs i Paris. Jag har stor respekt för Premier League. Det är en av världens bästa ligor, och medieuppmärksamheten är i särklass. Men jag är nöjd med alla de ligor jag spelat i, säger Zlatan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League