Cazorla stal showen i målkungarnas match

Arsenal skrällde – nu rycker Chelsea

Det målades upp som Sergio Agüeros möte med Alexis Sanchez.

Då stal Santi Cazorla hela showen när Arsenal skrällvann med 2-0 borta mot Manchester City.

– Vi hade en bra laganda och var koncentrerade. Vi måste fortsätta så här, säger Cazorla.

Chelsea bjöd på stor uppvisning i sin segermatch mot Swansea på lördagen och satte sig dagen efter vid tv-apparaterna med förhoppningen att London-kollegan Arsenal skulle skaka Manchester City. Men det hade knappast vågat drömma på söndagens utveckling.

Mål från straffpunkten

Arsenal dominerade fullständigt i inledningen av matchen och det tog 36 minuter innan City ens fick ett skott på mål. Det hade aldrig hänt sedan oktober 2012.

– Vi försvarade oss verkligen som ett lag i dag och gav dem inte de där små fickorna centralt som David Silva alltid vill in i, säger Aaron Ramsey.

Efter 23 minuter gav övertaget också utdelning. Nacho Monreal föll i närkamp med Vincent Kompany i en omdiskuterad situation som ändå slutade med en straff. Den förvaltade Santi Cazorla till 1-0.

Den 30-årige spanjoren blev bara mer och mer dominant ju längre matchen led. När de förhandstippade matchhjältarna Sergio Agüero och Alexis Sanchez stod för mer bleka insatser briljerade Cazorla fullständigt.

”Gör det fantastiskt bra”

Efter 67 minuter var det också just mittfältaren som slog en perfekt frispark till Olivier Girouds 2-0. Ett nickmål som dock reste en hel del frågetecken kring Manchester Citys försvarsspel i allmänhet och Fernandos markeringsspel i synnerhet.

– Men det är framförallt han som slår den där frisparken som gör det fantastiskt bra, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Med nyckelspelaren Yaya Touré på det Afrikanska mästerskapet, bland annat i sällskap med nyförvärvet Wilfried Bony, förmådde City inte att svara. Istället rycker Chelsea nu i ligan till fem poängs försprång.

För Arsenal innebär segern en femteplats i ligan – men nu bara en poäng bakom fyran Manchester United.

– Alla gjorde sitt jobb i dag. Första målet sätter ofta tonen för matchen och vi fick det i dag, säger managern Arsene Wenger.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN