Lurade alla och levde lyxliv för 382 miljoner

FOTBOLL

Före detta fotbollsproffset blåste spelarkollegorna

1 av 5 | Foto: McIndoe med en "segercigarr” och "lite" Gula Änkan-Champagne.

När fotbollskarriären var över för Michael McIndoe 2010 bytte han karriär – och blev bedragare.

Totalt blåste han totalt 300 spelarkollegor på motsvarande 382 miljoner kronor och levt ett liv i lyx i södra Spanien.

– Han var Mr Big i Marbella, säger en av de lurade spelarna till Daily Mail.

Skotske mittfältaren Michael McIndoe hade en lång och respektabel fotbollskarriär i Storbritannien mellan åren 1998 och 2010 och spelade för bland andra Wolverhampton och Coventry City.

När han lade skorna på hyllan 2010 bytte han karriärbana – till bedragare. 35-åringen utreds av brittisk polis och står anklagad för att ha lurat 300 andra fotbollspelare att investera i så kallade pyramidspel. De utlovades 20 procent återbäring på investeringen.

Premier League-profilen Jimmy Bullard ska bland annat ha investerat motsvarande drygt 6,8 miljoner kronor – och gått miste om allting.

Brände halv miljon på champagne på en dag

Enligt Daily Mail ska McIndoe tagit in totalt motsvarande 382 miljoner kronor från sina kollegor och levt ett lyxliv i spanska staden Marbella för pengarna.

– Han var Mr Big i Marbella, köpte massor med champagne och omgärdades av kvinnor. Han hade till och med en livvakt, säger en icke namngiven fotbollspelare som gått miste om 900 000 kronor till tidningen.

Mellan åren 2011 och 2013 pendlade McIndoe mellan London och Marbella. När han var i Spanien hyrde han enligt Daily Mail en lyxvilla för 325 00 kronor i veckan och en dag spenderade han 500 000 kronor på champagne.

– Det var mycket tjejer och massor med dricka. Han spenderade overkliga summor pengar, säger spelaren som lurats på pengar.

Bankrutt i dag – bor hos mamma

McIndoe uppmanade enligt Daily Mail de andra fotbollspelarna att rekrytera andra spelare och bli belönade för rekryteringen. Till en början betalade han tillbaka de 20 procenten till spelarna efter en månad – men originalinvesteringen hölls inne.

– Han kunde snacka men var väldigt slingrande när det kom till pyramidspelet. Han sa att pengarna låg i fastigheter, guld eller stadsinvesteringar. Han upprepade gång på gång att jag skulle bli en rik man, säger den lurade spelaren.

Rik blev han aldrig – och det är inte McIndoe heller i dag. I oktober i fjol förklarades den i dag 35-årige skotten bankrutt med skulder på motsvarande över 28 miljoner kronor. Tidigare denna månad var han tillbaka i London Bankruptcy Court och meddelade att han inte har någon inkomst utan lever av pengar från familj och vänner och bor hos sin mor i Edinburgh.

ARTIKELN HANDLAR OM