Byter titelkamp till jakt på en CL-plats

FOTBOLL

Drömläge för Chelsea efter jätteskrällen

Är Manchester City på väg att spela sig ifrån titeln och ner i kampen om Champions League?

Efter 0-1 borta mot Burnley håller Premier League-tabellen på att kastas om.

– När du har en matematisk chans på titeln så har du en chans på titeln. Men verkligheten är att det är svårare nu, säger Citys manager Manuel Pellegrini.

Det såg ut att vara ett tvålagsrace om titeln och en kamp mellan fem lag bakom om de två återstående platserna till Champions League. Men efter lördagens ligaspel har saker och ting förändrats rejält i Premier League.

Boyd matchhjälte

Arsenal körde över West Ham med 3-0 och minskade marginalen till City till bara en poäng. Ett avstånd som står sig sedan ligatvåan mycket överraskande förlorat borta mot Burnley.

George Boyd dundrade in Vincent Kompanys försök till nickrensning intill den bortre stolpen.

– Det var en fantastisk känsla. Det är tre otroligt viktiga poäng. Och tre poäng vi förtjänar, säger Boyd.

Mycket viktiga poäng för den forna nästjumbon i botten – och för de andra lagen i toppen. Pablo Zabaleta ville sedan ha straff i slutskedet men domaren friade.

”Vi gör något fel”

– Självklart gör vi något fel eftersom vi inte vinner de matcher vi normalt gör. Jag vill inte fokusera på två eller tre spelare, vi är ett lag och en trupp på 22 spelare och jag är säker på att de gör allt de kan. Det är viktigt att vi fortsätter tro på det vi gör, säger Citys manager Manuel Pellegrini enligt BBC.

City står nu kvar på 58 poäng och ger därmed ledande Chelsea chansen att rycka till elva poängs ledning vid seger i sina två hängmatcher. Kanske tvingas Manchester-klubben nu också snegla nedåt istället för uppåt.

Bakom är Arsenal bara en poäng efter och har Manchester United i släptåg på 53 poäng. Ner till sjuan Southampton är det nu också bara åtta poäng för City.

ARTIKELN HANDLAR OM