Barkley långtidsskadad

FOTBOLL

Tufft avbräck för Everton – kan bli borta fem månader

Everton-mittfältaren Ross Barkley, 20, är knäskadad.

I kväll bekräftade Roberto Martinez att talangen kan bli borta länge.

– Det kan ta allt mellan sju veckor upp till fyra-fem månader, säger managern.

I dag spelade Everton 2-2 mot Leicester i Premier League-premiären. Saknades på planen gjorde Ross Barkley, 20, som nyligen skrev på ett nytt fyraårskontrakt med klubben.

Anledningen var att Barkley skadade sig på träningen på fredagskvällen – nu har mittfältaren genomgått röntgen och det ser inte bra ut.

Kan bli borta upp till fem månader

Evertons manager Roberto Martinez bekräftade i kväll att Barkley troligtvis har drabbats av en kors- eller ledbandsskada men att det var svårt att se på grund av svullnaden.

– Vi gjorde en röntgen, men det var svårt att avgöra omfattningen av skadan. Det är problem med korsbandet eller ledbandet i knäet, men vi vet inte hur allvarligt det är. Det kan röra sig om allt ifrån sju veckor till fyra-fem månader, säger han.

– Jag tycker att Ross Barkley är en fenomenal fotbollsspelare och vi kommer att sakna honom. Han var så vass under försäsongen och det är väldigt olyckligt att han skadade sig i en ofarlig utmaning under träning och nu kommer han att bli borta under en lång, lång tid, fortsätter han.

Evertons nästa match är hemma mot Arsenal den 23 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM