Ängelholms klarar elitlicensen

Av: Kristopher Karlsson, Martin Ridderstolpe

Publicerad:
Uppdaterad:

Men konkurshotet kvarstår; 2,1 miljoner saknas

Risken om konkurs kvarstår - men enligt Ängelholms klubbchef Paul Myllenberg har klubben klarat alla krav för att behålla elitlicensen.

– Vi uppfyller alla kriterier för elitlicensen, säger han till Sportbladet.

Allt talar för att Ängelholms FF klarar av det krav som ställs på klubbar för att behålla sin elitlicens. Det är ett litet steg i rätt riktning för klubben i ekonomisk kris.

– Vi vill sända ut ett positivt besked i den situation som uppstått, men konkurshotet hänger fortfarande över oss, säger Paul Myllenberg.

Igår postades papper med kontrolluppgifter som fotbollförbundet kräver några gånger om året vid datum som kan kallas för kontrollpunkter. Uppgifterna gällde kontrollsiffror fram till den 31 augusti i år som säkerställer att klubben inte har några skulder till andra aktörer inom fotbollsvärlden.

– Det finns inget som hindrar oss på den punkten, vi uppfyller alla kriterier för elitlicensen, säger Myllenberg.

Inget kommunstöd

Efter att kommunen sagt nej till att hjälpa till handlar det om att själva hitta de 2,1 miljoner kronor som saknas till löner och skulder. Klubbstyrelsen satt i möte under tisdagen för att hitta lösningar på den ekonomiskt akuta krisen och undvika konkurs.

– Det finns en tilltro från förbundet att det nya folket kring ÄFF ska lösa det här. Det är mer en relationsfråga än att det finns pengar någonstans, säger Myllenberg till Helsingborgs Dagblad.

Myllenberg uppger att klubben pratat internt och än så länge ska alla spelare och ledare vara kvar för att kämpa för överlevnad.

Har en plan

Trots att licensen nu är avklarad är det ingen självklarhet att Ängelholm spelar klart serien. Konkurshotet kvarstår nämligen.

– Vi har inga nya pengar in i dagsläget och lever på folks goda vilja. Den viljan är fortsatt god annars hade vi inte levt.

Enligt uppgifter till HD finns dock en plan som håller för att undvika konkursen – även om Myllenberg vill ta ner förhoppningarna.

– Vi har en plan för hur vi jobbar, men patienten ligger fortfarande på operationsbordet.  Så här långt har vi förtroendet från tränarna och spelargruppen och det är det förtroendet vi lever på. Alltså lever vi på lånad tid, säger Paul Myllenberg.

ÄFF har startat en insamling för att rädda klubben och på torsdag eftermiddag hade de samlats ihop drygt 127 000 kronor. Det är långt från de 2,1 miljoner som behövs och insamlingen som var tänkt att stänga torsdag natt klockan tolv, har nu förlängts med fyra dagar.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN