”Diego Costa måste lära sig visa respekt”

FOTBOLL

Chelsea-stjärnan sågas

1 av 4

Chelsea-stjärnan Diego Costa hånade Evertons Seamus Coleman efter självmålet i lördagens galna 6-3-möte.

Det får Roberto Martinez att se rött.

– Vissa utländska spelare som kommer till Premier League måste lära sig kulturen här, säger Evertontränaren.

Det var en smått fantastisk publikmatch på Goodison Park under lördagskvällen. 6-3-mötet innehöll det mesta – bland annat fem mål på drygt tio minuter.

Känslorna svallade också över i andra halvlek efter att Seamus Colman stötte in bollen i eget nät. Chelsea-forwarden Diego Costa sprang då fram och hånade Coleman efter självmålet.

”Det sista du vill se..”

Efter matchen var tränaren Roberto Martinez förbannad på den 25-årige brasse-spanjoren.

– Vissa utländska spelare som kommer till Premier League måste lära sig respekt och kulturen här, säger Martinez och fortsätter:

– Det sista du vill se är respektlöshet från en spelare mot en annan spelare och jag är säker på att han (Costa) kommer få lära sig det omgående, säger Martinez enligt brittiska BBC.

Evertons målvakt, Tim Howard, var framme hos Costa efter självmålet och läxade upp Chelsea-stjärnan. Howard fick ett gult kort efter tumultet.

”Försöker filma”

– Det finns verkligen en professionalism och respekt i ligan så du kan förstå varför spelarna inte var nöjda med det, på samma sätt som att när han (Costa) försöker filma till sig frisparkar.

José Mourinho backar dock upp sin guldklimp. Portugisen menar att Diego Costa utsätts för extra mycket påtryckningar från motståndarna och att den engelska domarkåren viftar med kort lite väl billigt.

– Att försöka straffa en spelare med kort som en ännu en gång visade upp ett bra beteende och bara var här för att spela fotboll är en besvikelse, sa Mourinho efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM