Samir Nasri lägger av i det franska landslaget

FOTBOLL

”Jag vill inte vara där"

Foto: AP

Allt lutatde åt det och nu är det definitivt.

Samir Nasri väljer att sluta i det franska landslaget, blott 27 år gammal.

– Landslaget gör mig inte glad, säger Nasri till The Guardian.

Nasri hade en stark fjolårssäsong i Manchester City, noterade sju mål på 34 matcher med en ligatitel som följd.

Men den 27-årige mittfältaren nobbades i den franska VM-truppen av förbundskaptenen Didier Deschamps, vilket skapade en hel del rubriker. Petningen föll inte Nasris flickvän Anara Atanas i smaken som twittrade följande:

"Fuck Frankrike och fuck deschamps!" Vilken usel manager!", skrev hon.

Hon fortsatte sedan: "Om någon inte läste min tweet rätt upprepar jag mig själv... fuck FRANKRIKE!!!!! Och fuck deschamps!".

”Familjen lider"

Efter VM har det ryktats om att Nasri skulle lägga av i landslaget och så sent som i måndags twittrade han att han tagit ett beslut. Och beslutet blev alltså att avsluta landslagskarriären.

Han går därmed miste om att spela EM på hemmaplan om två år.

– Jag kommer bara vara 29 år i EM 2016, men det franska landslaget gör mig inte glad. Varje gång jag åker dit blir det bara mer problem. Jag blir tvungen att möta anklagelser mot mig och min familj lider av det. Och jag vill inte att de ska lida, så det är bättre jag slutar och fokuserar på min klubblagskarriär, säger Nasri till The Guardian.

”Inte han som är problemet”

Många trodde kanske att Deschamps skulle få sig en känga i och med beslutet, men Nasri förklarar att han inte är arg på förbundskaptenen.

– Det är inte han som är problemet. Han gjorde vad han trodde var bäst för laget. Det respekterar jag och mitt beslut har ingenting med honom att göra. Det är helheten som är problemet, säger Nasri och utvecklar:

– Det är inte han som snackar i pressen, det är pressen som säger saker om mig och spelarna. Före VM sa de att några spelare klagade på honom. Varför skulle jag vilja vara i ett lag där ingen kan vara ärlig mot mig och berätta att de har problem? Jag vill inte vara där, är inte glad. Jag vill inte vara där längre.

Startade bråk

Även 2012 under EM hamnade Nasri  i blåsväder efter att dels ha startat ett bråk i omklädningsrummet efter förlusten mot Sverige och dels ha bett en journalist dra åt helvete efter kvartsfinalförlusten mot Spanien.