"Okända landslaget" avslutade med seger

FOTBOLL

Besegrade Tyskland – blev sjua

"Det okända landslaget" hade ett tufft gruppspel – men avslutade VM i Brasilien på bästa sätt.

I placeringsmatchen mot Tyskland kom segern som säkrade en sjundeplats i turneringen.

– Riktigt skönt att få visa svenska folket att vi kan vinna, säger assisterande förbundskapten Stefan Jonsson till Sportbladet.

Sverige förlorade något snöpligt premiären mot Frankrike på en vattensjuk plan och sedan hade man i ärlighetens namn inte mycket att sätta emot när regerande världsmästarna Saudiarabien och starka Sydafrika spelade ut hela sina register.

Så efter ett gruppspel med tre raka förluster väntade placeringsmatch om sjundeplatsen för förbundskaptens Torbjörn Östergrens mannar – mot Tyskland.

Där gick det genast bättre.

I den första halvleken snappade Hakim Rouass – till vardags i Selånger IF – upp ett slarvigt tyskt hemåtspel och tåade distinkt in 1–0.

Efter paus fyllde Ümit Yarar – till vardags i Kista Galaxy – på när han vackert dribblade sig fri i straffområdet och rullade in tvåan i bortre gaveln.

(Båda målen går att se här.)

"Tyskland hade ingen chans"

"Det okända landslaget" vann med 2–0 och slutade därmed på sjunde plats i VM-turneringen.

– Vi gör en riktigt stabil insats. Det var närmare 3–0 än 2–1. Tyskland hade ingen chans, säger assisterande förbundskaptenen Stefan Jonsson.

Och äntligen fick spelarna – alla med inlärningssvårigheter – ordna en seger till svenska folket och en viss Zlatan Ibrahimovic, som i sin roll som ambassadör för "Det okända landslaget" skänkte 350 000 kronor för att laget skulle kunna ta sig till VM i Brasilien.

– Det var skönt att få visa svenska folket att vi kan vinna och också att få visa vår ambassadör att vi levererar, säger Stefan Jonsson.