Stockholm Stad räddar Kanalplan

FOTBOLL

Satsar 30 miljoner på upprustning

Kanalplan rustas upp för 30 miljoner kronor, det avslöjar Dagens Nyheter.

Att Stockholm stad väljer att satsa på Hammarby Damfotbolls fotbollsplan gör att laget inte kommer tvingas till spel på annat håll.

Foto: TT

Ett krav på att rusta upp Kanalplan har funnits länge, då planen och anläggningen runt omkring har varit i så pass dåligt skick att planen inte hade varit godkänd att använda i elitfotbollssammanhang.

Då skulle Hammarby Damfotboll få spela sina hemmamatcher på Stockholms stadion, vilket inte skulle ha gynnat laget, tror tränaren Pär Lagerström.

– Det skulle ha varit en katastrof för oss. Hela vårt varumärke bygger på att vi är ett familjärt lag på Söder, säger Lagerström till Dagens Nyheter.

När det framkommit att Hammarby skulle tvingas att spela på annat håll nästkommande säsong, startade supporterorganisationen Bajen Fans en namninsamling för att sätta press på stadens politiker.

Över 8 000 underskrifter lämnades över till Stockholms stad i början på september.

Satsa mer på damfotboll

På tisdagskvällen beslutade den nyligen tillträdda idrottsnämnden att de väljer att satsa 30 miljoner kronor på att renovera omklädningsrum, gräsmattan och sittplatserna intill planen bland annat, för att den ska godkänns för spel i Damallsvenskan.

Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) säger att en av anledningarna till att det görs satsningar nu är framför allt eftersom laget tog steget upp i Damallsvenskan för några veckor sedan och att det har satsats mindre på elitdamfotboll i Stockholm.

– Vi ser att Stockholm Stad har gett herrarna de förutsättningar de behöver för elitfotboll och tycker att de även måste satsas på damerna, säger hon.